Hoće laku zaradu

INTERNET PUN NEBULOZNIH OGLASA: Farbam piliće i šaljem poštom za 100 dinara!

Ako se neko uguši u transportu, ne odgovaram, obojeni su ionako za ukras, napisao Miša R. iz Mladenovca, koji jadne životinje pre prodaje boji u crveno, plavo, zeleno i roze

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Prodajem šarene piliće i šaljem ih kupcima postekspresom. Imam sve: žute, roze, crvene, zelene i plave. Pored farbanih, nudim i obične piliće, oni koštaju 50 dinara, a šareni, koji služe za ukras, po 100. Ovo nije šala, već ozbiljna ponuda izvesnog Miše R. iz Mladenovca, koji je na Fejsbuk stranici „Kupujem, prodajem, menjam i poklanjam“ opisao biznis sa šarenim pilićima, čak je napravio i video-snimak na kojem jadne ptice pijuču dok im on tepa. Najdraži ljubimci - Evo, kao što se može videti, obojeni pilići nisu laž. To su moji najdraži ljubimci. Svako od njih ima ime, tu su: Bica, Ðeljana, Kleopatra, Nenad, Dragan, Nataša, Darinka i tako dalje. Svi su na prodaju, moguće je lično preuzimanje, a takođe ih šaljem i postekspresom, ali ne odgovaram ako se uguše u transportu - objasnio je prodavac, a preneo i portal životinje.rs.

Pošto su ljudi zgranuto zapitkivali kako uspeva da ih ofarba, Miša R. je pojasnio: - Pa pre nego što se izlegu iz jajeta, kupiš lepo farbu, ofarbaš jaja u koju god boju hoćeš i kad se izlegu, pilići budu šareni. Ali to ne uspeva svaki put. Da njegova teorija nije na mestu, potvrdio je i stručnjak, veterinar Živorad Kostić iz Obrenovca. - To je nemoguće! Nema veze s naukom, a ni sa genetikom - isključiv je Kostić. Prodaje i telefone Inače, prodavac pilića Miša R. aktivan je i na sajtovima za prodaju tehnike. On svakog drugog dana nudi neki novi uređaj, od laptopova, kompjutera, skupocenih mobilnih telefona i slično. Do zaključenja broja od njega nismo dobili odgovore na pitanja u vezi s poslom kojim se bavi. Opasna boja Elvir Burazerović, predsednik organizacije za poštovanje i brigu o životinjama Orka, zgrožen je ovim postupkom i kaže da je transport životinja poštom kažnjiv. - Predstavlja krivično delo za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine. Što se tiče farbanja životinja, to može značiti njihovu zloupotrebu, ali ova praksa nije suprotna zakonu ukoliko se životinjama ne nanose bol i patnja. Ono što predstavlja rizik jeste eventualna toksičnost boja koje se koriste i koje mogu naškoditi životinjama - kaže Burazerović. BIZARNO DA BIZARNIJE NE MOŽE... /ŠTA SE SVE NUDI/

Prodavnica pogrebne opreme GOLIŠAVE ŽENE POZIRAJU NA SANDUKU Da bi privukli mušterije, prodavci su spremni na svašta, ali prodavnica pogrebne opreme „Poučković“ iz Šapca je to uradila na krajnje neočekivan način. Oni su na godišnjem kalendaru svoje firme objavili golišave žene koje poziraju na mrtvačkim sanducima. Iako zabava nije specifična za pogrebnu delatnost, vlasnicima to očigledno nije poznato.

Prečica do EU MAĐARSKO DRŽAVLJANSTVO ZA 6.000 EVRA Vojislav T. iz Vrbasa na internetu je postavio oglas kojim za 6.000 evra prodaje papire za dobijanje mađarskog državljanstva, ali „isključivo poštujući zakon“. - Prodajem mađarsko državljanstvo i pasoš. Oni koje odvedem u Segedin odmah dobiju državljanstvo bez polaganja ispita, zakletve i poznavanja mađarskog jezika - napisao je on.

Foto: Shutterstock

Očuvan, bez oštećenja NUDIM MUŽA ZBOG KRIZE Od svih suludih oglasa, ovaj je pobedio: žena je odlučila da proda svog muža jer su u teškoj finansijskoj situaciji! Ona je ovo napisala na sajtu za prodaju: „Prodajem muža, 81. godište, očuvan, lep, zgodan, nema mane i oštećenja. Volim ga najviše na svetu, ali ga prodajem zbog finansijske situacije. Ljubavi, volim te najviše na svetu, pa neka mi i ukinu nalog, al‘ eto neka zna ceo svet.“ Snalažljivu gospođu su zasuli pitanjima da li je mnogo prešao, da li je skup za održavanje, ima li još neka fotografija u kupaćim gaćicama i slično.

Ful oprema PRODAJEM SANKE DEDA MRAZA Na popularnom sajtu za prodaju polovnih automobila možete naići na oglas za prodaju sanki Deda Mraza. Prodavac je ovako to napisao: „Kupite Deda Mraz mobil, kabriolet, ful oprema, cena povoljna i nije fiksna. Godište je 1900, prešao je 30.000.000 kilometara, a radi na pogon irvasa. I za irvase i za vozače imam erbeg“, napisao je dovitljivi prodavac.

Narikače opet aktuelne ZA 20 PLAČEM NA SAHRANAMA Jedan Novosađanin je našao rešenje za laku zaradu. On je objavio da plače na sahranama, a da za to traži nadoknadu od 20 evra. Još je dodao i da, ako se pogode za više sahrana, može da spusti cenu.