Foto: AP

Molotovljevi kokteli

(VIDEO) NAPAD U HONGKONGU Dve bombe na medijskog magnata Džimija Laja

Nepoznati napadači gađali su zapaljene staklene flaše na Lajevu vilu i na sedište kompanije Nekst medija

Planeta
> 03:56h

HONGKONG - Dom i kancelarije honkonškog medijskog mogula Džimija Laja, poznatog po kritikama kineskiv vlasti i ulozi u protestima prošlog meseca, bili su danas meta dvostrukog napada Molotovljevim koktelom , u kojima nije bilo žrtva.

Dva gotovo istovremena napada dogodila su se noćas, nešto pre dva sata, kada su improvizovane eksplozivne naprave bačene na njegov dom i sedište njegove kompanije Nekst medija, koja objavljuje dnevnik Epl dejli.

"Slučajevi su klasifikovani kao podmetanje požara. Mi i dalje proveravamo detalje", rekla je portparol policije za agenciju AFP i dodala da, za sada, niko nije uhapšen.

Džimi Laj je vlasnik kompanije Nekst medija, Foto Reuters

Snimak bezbednosne kamere koji je objavio Epl dejli na svom sajtu pokazuje maskiranog muškarca kako baca zapaljenu staklenu flašu na kapiju Lajove vile u Hongkongu, koja je odmah eksplodirala. Zatim se vidi kako osumnjičeni beži automobilom.

I snimci iz ispred sedišta kompanije medijskog magnata takođe pokazuje zapaljenu flašu bačenu u pravcu ulaza u zgradu koja se lomi u paramparčad.

Laj je bio meta napada i tokom protesta kada je grupa učesnika kontramitinga bacila trulo meso na njega, a natpisi u njegovog dnevniku više puta su bili predmet kritika sledbenika zvaničnog Pekinga.

http://www.youtube.com/watch?v=F1x2TLN9qV8