Foto: REUTERS

neslana šala

REPUBLIKANAC UVREDIO OBAMU: Uporedio ga s Hitlerom pa se izvinjavao!

Nije mi bila namera da trivijalizujem holokaust, niti da predsednika upoređujem sa Adolfom Hitlerom", napisao je Veber u izvinjenju

Planeta
> 06:56h

VAŠINGTON - Republikanski poslanik u Predstavničkom domu SAD Rendi Veber izvinio se zbog tvita u kojem je američkog predsednika Baraka Obamu uporedio sa Adolfom Hitlerom, a u vezi sa prošlonedeljnim terorističkim napadima u Parizu.

"Nije mi bila namera da trivijalizujem holokaust, niti da predsednika upoređujem sa Adolfom Hitlerom", napisao je Veber u izvinjenju.

On je noćas tvitovao da je čak i "Hitleru bilo bitnije da stigne u Pariz nego Obami", aludirajući na Hitlerovu posetu tom pokorenom gradu tokom Drugog svetskog rata.

Obama je na meti kritike domaće i svetske javnosti jer se nije pridružio ostalim svetskim liderima na maršu solidarnosti u nedelju u Parizu, koji je održan u znak sećanja na žrtve napada na pariski satirični dnevnik "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi, i još nekoliko terorističkih napada u Francuskoj prošle sedmice.

Američke demokrate u Kongresu, Veberov tvit su okarakterisale kao "podao". Veber se izvinio svima koju su se uvredili zbog njegovog tvita, navodeći da mu je jedina namera bila da kritikuje Obamino odsustvo akcije.