Rešeno pitanje trenera

VIDEĆEMO ŠTA JE NAUČIO: Drugar Raula i Gvardiole stiže u Napredak

Fudbalski superligaš iz Kruševca imenovao je Slavka Matića za novog šefa stručnog štaba

Fudbal
> 04:36h

Srpski fudbalski superligaš Napredak iz Kruševca imenovao je Slavka Matića za novog šefa stručnog štaba.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Partizana, nastupao je za Čukarički, OFK Beograd, moskovski Spartak i sofijske klubove Slaviju i CSKA, a trenerskim poslom bavi se od 2010. godine. Pre samo nekoliko dana imao je ponudu da preuzme bugarsku Slaviju, ali je presudila želja da se oproba u srpskom fudbalu.

"Nisam mogao odbiti Napredak. Imaju ambicioznu upravu, grad i navijače koji vole fudbal. Sada je najvažnije da se dobro fizički pripremimo, a onda i uigramo za početak sezone", istakao je Matić, kome će pomoćnik biti Milan Obradović, nekadašnji štoper Obilića i Partizana.

Matić će za trenera Napretka biti promovisan narednih dana, a potom će preuzeti ekipu, koja će se od 20. januara pripremati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Napredak je prvi deo sezone u nacionalnoj Superligi završio na 11. mestu sa 16 bodova.

Matić je dobio i novo pojačanje, pošto je u četvrtak napadač Aleksandar Đoković potpisao ugovor do leta 2017. godine. Fudbaler rođen 1991. godine prošao je, poput novog trenera, školu Partizana, a igrao je za Teleoptik, Bežaniju, Hapoel Ramatu i drugi tim Los Anđeles Galaksija.

Kurir sport / Rasina sport