Foto: Profimedia

TAJNE NAJBOLJIH DOMAĆICA

MEDITERANSKI PIRE KROMPIR: 3 jednostavna trika kojima ćete omiljeni prilog pretvoriti u vrhunski spe

Dodavanjem maslinovog ulja i arome žalfije, pire krompir se pretvara u čarobni mediteranski prilog! U receptu pogledajte šta treba da dodate vodi za kuvanje krompira da bi ukus bio jedinstven...

Pop kultura
> 17:50h

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa Sastojci: 350 ml mleka 50 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja 50 gr putera 2 kašičice seckanih listova žalfije 1 kg krompira 5 čenova belog luka krupna so Priprema: Stavite krompir u hladnu vodu sa belim lukom, posolite i skuvajte na tihoj vatri. Ocedite i oljuštite krompir pa ga izmrvite mikserom. U šerpici ugrejte mleko, ulje, puter i žalfiju i ostavite da stoji desetak minuta pa proceđenu tečnost polako dodajte u krompir i mutite dok ne postane kremast. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka. Sa sajta Lisa pročitajte još: Kako da napravite savršen pire krompir na naučnoj osnovi + 11 dodataka koji će mu promeniti ukus Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena Pečeni krompir sa tri vrste sira Krompirići “tripl-pek” 3 najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme krompira