Foto: Facebook

Apel za pomoć

(VIDEO) MLADI KOŠARKAŠ U MEČU ŽIVOTA: Julian Bogdanović u borbi da povrati vid i nastavi karijeru

Bogdanović (19) je igrao dve sezone za češki klub Brno, a onda je po dolasku u Kragujevac u oktobru prošle godine bio žrtva fizičkog napada grupe obesnih mladića

Košarka
> 00:00h

KRAGUJEVAC - Mladi kragujevački košarkaš Julian Bogdanović uputio je apel za finansijsku pomoć kako bi mogao da se operiše desno oko u Belgiji da bi mogao da povrati vid. Bogdanović (19) je igrao dve sezone za češki klub Brno, a onda je po dolasku u Kragujevac u oktobru prošle godine bio žrtva fizičkog napada grupe obesnih mladića. Huligani su iz čiste dosade napali Juliana i njegovog druga i teško ga povredili.

http://www.youtube.com/watch?v=UkZ3DP-7Y0k
Bogdanović je u decembru imao prvu operaciju na VMA u Beogradu posle koje je konstatovano da je neophodna hitna druga operacija na klinici u Belgiji čuvenoj po uspešnom rešavanju oftamoloških problema. Prva operacija prošla je dobro i, prema rečima Slađana Bogdanovića, Julianovog oca, njemu je na ovom oku vraćen periferni vid, to jest ponovo razlikuje svetlost od tame. Na žalost, ovo je tek početak lečenja. Zbog nedostatka novčanih sredstava Julian je preko društvenih mreža apelovao na sve koji mogu da pomognu.