Foto: Saša Pavlic

Talentovani fudbaler napušta Humsku

IDE ZA DŽABE: Pantić u Čelsiju, Partizan ostao bez dinara!

Crno-beli ostali kratki za milione: Mladi igrač prelazi na Stamford bridž, ali će odmah biti pozajmljen holandskom Viteseu iz Arnhema

Fudbal
> 23:02h

Mladi fudbaler Partizana Danilo Pantić (18) potpisaće ugovor s londonskim Čelsijem, potom će odmah biti prosleđen na pozajmicu u holandski Vitese, a crno-beli će ostati bez planiranih nekoliko miliona evra! Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji već duže vreme odbija da produži ugovor s timom iz Humske, koji ističe ovog leta, tako da praktično može da pregovara kao slobodan igrač. Tajni pregovori Pregovori se trenutno odvijaju u strogoj tajnosti, pa nije jasno da li će omladinski reprezentativac Srbije Humsku napustiti ove zime ili na leto, ali u najboljem slučaju u kasu Partizana bi leglo najviše nekoliko hiljada stotina evra, a pre samo nekoliko godina su se planirali milioni na njegovoj prodaji. Imajući u vidu da Pantić godišnje ima 96.000 evra, a da svojim igrama nije pravio razliku na terenu, jasno je koliko su novca crno-beli izgubili u njegovom slučaju. Kako je potpredsednik kluba Milorad Vučelić pre neki dan rekao, u slučaju da Pantić ne potpiše ugovor, biće preseljen na klupu, pa je onda može očekivati da će ceo posao biti obavljen do početka prolećnog dela sezone. Lemić posrednik U ovom trenutku u igri nije samo opcija da Pantić potpiše za Čelsi, pa da bude prosleđen na pozajmicu u Holandiju, već i da direktno iz tabora srpskog vicešampiona pređe u Vitese, ali da engleski klub kasnije ima pravo preče kupovine. Dva kluba imaju odličnu saradnju, a glavni posrednik je srpski menadžer Vlado Lemić, pa je onda sasvim logično da popularni Dača bude u ovom klubu, gde bi mogao da bude na oku predstavnicima ekipe sa Stamford bridža. U Holandiji će mu društvo praviti nekadašnji napadač Rada Uroš Ðurđević, koji je pre godinu dana pojačao klub iz Arhema.

Uhodana šema MATIĆEVIM STOPAMA Potpisivanje ugovora sa Čelsijem, pa odlazak na pozajmicu u Vitese nije nešto što je neobično srpskim fudbalerima. Primera radi, isti put je imao i Nemanja Matić, koji je sada jedan od nezamenljivih fudbalera slavnog engleskog kluba i jedan od najboljih zadnjih veznih fudbalera u Evropi. Pored njega, posle prelaska na Stamford bridž i Slobodan Rajković je u jednom periodu bio na pozajmici u ovom klubu, što samo govori da je reč o ustaljenoj praksi.