Foto: Beta/AP

Ana, šta ti bi?

(VIDEO) SENZACIONALAN PORAZ OD 142. NA SVETU: Ivanovićeva ispala od kvalifikantkinje u prvom kolu AO

Srpska teniserka je lako dobila prvi set, ali potom u naredna dva napravila neverovatan broj grešaka

Tenis
> 09:26h

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović senzacionalno je poražena na startu Australijan opena. Petu teniserku sveta izbacila je 142. na WTA listi Čehinja Luci Hradecka, koja je u glavni žreb stigla posle kvalifikacija. Čehinja je nakon 86 minuta slavila rezultatom 1:6, 6:3, 6:2.

Ivanovićeva je sjajno započela meč i posle samo 21 minuta osvojila prvi set sa 6:1. Niko nije mogao ni da nasluti da će meč krenuti sasvim drugim tokom. Hradecka je u drugi set ušla daleko sigurnije, a Ana je počela da greši. Ivanovićeva je napravila čak 10 duplih servis grešaka, neke od njih u presudnim trenucima.

Hradecka je povela sa 3:0 u drugom setu, međutim Ana se vratila do 3:3. Pri rezultatu 4:3 za Čehinju Ana je napravila čak tri duple servis greške u jednom gemu, pa je Hradecka povela sa 5:3, a odmah potom iskoristila servis za izjednačenje u setovima 1:1.

Prva dva gema u trećem setu protekla su bez iznenađenja, da bi Ana ponovo duplom servis greškom poklonila protivnici brejk. Hradecka je uspešno sačuvala prednost i sa još jednim brejkom uspela da stigne do senzacionalne pobede.

Ovo je bio loš dan za srpske teniserke pošto je na startu Australijan opena poražena i Bojana Jovanovski. Ona je u prvom kolu poražena od Italijanke Roberte Vinči sa 7:5, 6:1. Protivnica Vinči u narednoj rundi biće Ruskinja Jekaterina Makarova, koja je bila bolja od Belgijanke En Sofi Mestah sa 6:2, 6:2.