Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Paprike punjene pasuljem

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 200 g pasulja - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - so - malo bibera - ulje - aleva paprika - sveže paprike Priprema: Pasulj potopite u vodu i ostavite ga da odstoji nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno iseckan crni luk, dodajte alevu papriku, so i oceđen pasulj. Paprike operite, izdubite ih i očistite od koštica, pa ih napunite pasuljem. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), nalijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kad budu bile gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem na kojem ste propržili iseckan beli luk i malo aleve paprike. Jelo poslužite toplo.