Foto: Rojters

Pronađen eksploziv

SPREČEN NAPAD TERORISTA NA STADION: Francuska policija uhapsila grupu Čečena!

Slučaj još nije predan antiterorističkom odeljenju Kancelarije glavnog tužitelja u Parizu, a lokalna televizijska stanica LCI izvestila je kako je moguće da se radi o organizovanom kriminalu i međusobnim osvetničkim pohodima čečenskih bandi

Planeta
> 18:46h

Policija je uhapsila petoricu Čečena na jugu Francuske pod sumnjom da pripremaju teroristički napad, kazao je izvor iz policije, gotovo dve nedelje nakon što su islamistički militaristi u toj zemlji ubili 17 ljudi.

Izvor je kazao da su četvorica uhapšena u Montpeljeu, odnosno u blizini grada, dok je peti uhapšen Beziersu. Novine Midi Libre izvestile su kako su policajci nedugo pre akcije hapšenja u blizini stadiona u Beziersu pronašli veću količinu eksploziva.

Slučaj uprkos tome još nije predan antiterorističkom odeljenju Kancelarije glavnog tužitelja u Parizu, a lokalna televizijska stanica LCI izvestila je kako je moguće da se radi o organizovanom kriminalu i međusobnim osvetničkim pohodima čečenskih bandi.

Francuska je, nakon napada na redakciju satiričkog nedeljnika Šarli ebdo u kojem je poginulo 12 ljudi, u visokom stanju pripravnosti. Još petoro ljudi poginulo je u naredna dva dana u napadima koji su šokirali svet.

U Čečeniji gde većinsko stanovništvo čine muslimani održane su najveće demonstracije zbog karikatura proroka Muhameda koje je Šarli ebdo objavio prošle nedelje, nazivajući ih vulgarnim i nemoralnim.