Foto: Nebojsa Mandic

Problemi u funkcionisanju kluba iz Humske

KRAJ IDILE: Prvi sukob u novoj upravi Partizana!

Generalni direktor Miloš Vazura protiv većine predloga potpredsednika Upravnog odbora Ljubiše Tumbakovića

Fudbal
> 01:04h

Ljubiša Tumbaković nije imao sreće kao sportski direktor Partizana u saradnji s rukovodstvom Dragana Đurića, a izgleda da se nije usrećio ni s novom garniturom s kojom se vratio na čelo kluba iz Humske u poslednjoj nedelji 2014. godine. Činjenica da potpredsednik Upravnog odbora teško pronalazi saveznike za sprovođenje u delo svojih ideja, nameće pitanje svrhe njegovog daljeg ostanka na istoj funkciji.

U klinču sa sportskim delom uprave... Generalni direktor Miloš Vazura - Foto: partizan.rs

Veto za Mirkovića Izvori Kurira kažu da je na rušenju Tumbakovićevog autoriteta najviše uradio najmlađi član uprave Miloš Vazura, ne dozvolivši mu da sprovede u delo predlog za postavljanje Zorana Mirkovića na trenersku klupu Teleoptika umesto Igora Spasića. Računajući da pre toga trofejni trener nije uspeo da napravi prevrat „skidanjem“ Marka Nikolića s mesta šefa stručnog štaba Partizana, Tumbaković je time doživeo drugo snažno odbijanje od preuzimanja odgovornosti za rad sportskog sektora krajem decembra.

Kolateralna šteta sukoba u Partizanu... Zoran Mirković

Uštede u budžetu Ipak, najteži udarac doživeo je zahvaljujući predlogu da sportskom direktoru Draganu Ćiriću mesečna plata bude oko 10.000 evra, jer je odgovor Vazure bio takav da će nekadašnji as ubuduće podizati s računa svega 100.000 dinara. S ovom platom crno-beli će postići značajne uštede u budžetu, ali će ona znatno uticati na Ćirićevu motivaciju da radi sa saznanjem da je verovatno najslabije plaćen direktor u Superligi.Kurir je tokom poslednja dva dana bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt s Vazurom i Tumbakovićem.

Nešto je prošlo ŠKULETIĆ OSTAO ZBOG TUMBE Na početku mandata nije izgledalo da će Tumbaković biti u većini slučajeva opstruisan od najbližih saradnika. Njegov prvi predlog da se zadrži Petar Škuletić, uprkos ponudi Lila od 2,5 miliona evra, prihvaćen je s ubedljivom većinom, kao i pre toga kad se razmišljalo da Dragan Ćirić postane sportski direktor kluba. Posle početnih uspeha usledio je poraz za porazom na sastancima UO i sekretarijata.

Nikolić na meti Vučelić prvi kritikovao Drugi potpredsednik kluba Milorad Vučelić, za razliku od problema Tumbakovića s Vazurom koji tinjaju u tajnosti, uputio je otvorene kritike na adresu trenera Marka Nikolića. Vučelić je zamerio treneru na javno pokazanoj želji da se Drinčiću i Lazoviću poveća plata, ali i zbog komentara u vezi s namerom kluba da sačuva okosnicu tima. Zna se ko su Markovi protivnici. Vojvodina, Čukarički, Mladost... - rekao je tada Vučelić.