Foto: Printscreen Yt

Zlostavljao dete

(VIDEO) DOKTOR IZ PAKLA IZA REŠETAKA: Ante Pavlović optužen zbog zlostavljanja dečaka

Ako bude osuđen zbog zlostavljanja dečaka mogao bi u zatvor na pet godina, ali kotroverznom hrvatskom hiropraktičaru to ne bi bio prvi put

Planeta
> 00:00h

KARLOVAC - Samozvanom hiropraktičaru Anti Pavloviću, koji je pritvoren u novembru prošle godine zbog sumnje da je tokom jedne seanse zlostavljao 11-godišnjeg dečaka, produžen je istražni pritvor, odlučilo je veče Opštinskog suda u Karlovcu u Hrvatskoj, dok je Opštinsko državno pravobranilaštvo podiglo i optužnicu.

Pavlovića optužnica tereti da je zlostavljao dečaka, odnosno da ga je prisiljavao da radi stvari protiv svoje volje, što je naškodilo njegovom razvoju. Pavloviću će se suditi i zbog toga što je čitavu seansu "lečenja" snimao i postavio na Jutjub, čime je zlostavljanje postalo dostupno većem broju ljudi. Inače, hrvatski zakon za zlostavljanje deteta predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora, a za snimanje i postavljanje na internet kazna je do tri godine zatvora.

Dečak se sam oteo i pobegao kod oca (Foto: Printscreen YouTube)

Podsetimo, Pavlović je javnost šokirao novim slučajem kontroverznog lečenja krajem prošle godine, kada je na internetu objavljen snimak kako "centrira" 11-godišnjeg dečaka, kojeg su na seansu u Pavlovićevu kuću u Dragonošcu kod Zagreba doveli otac i nekoliko članova porodice. Pavlović je tražio od dečaka da skine pantalone i pokaaže penis, a kad je dete to odbilo, bacio ga je na pod i počeo da ga bije šibom. Dečakov otac je gledao kako mu sin plače, doziva ga i moli da ga odbrani, ali nije reagovao; dečak se sma otrgnuo od nasilnog "doktora" i pobegao.

Ako Pavlović bude proglašen krivim, to mu neće biti prva presuda. Svojevremeno je u Zagrebu osuđen na godinu i po zatvora jer je teško povredio župnika Ivana Lovrića, a 2009. u Daruvaru je osuđen na osam meseci zatvora jer je teško povredio plastičnog hirurga Bojana Ignatovskog.

(Večernji list)