Foto: AP

Presuda pokrenula polemiku

Da li će nam zabraniti da pušimo u sopstvenom stanu?!

Anton Holcapfel, direktor kupoprodaje nekretnina u Austriji kaže da takva promena ne bi donela ništa dobro,a možda bi komšije uskoro počele da se žale i na mirise iz kuhinja u susednom stanu

Austrija
> 18:34h

BEČ - Nakon što je jednom Bečliji sudski zabranjeno da puši u sopstvenom stanu, u Austriji se razvila polemika da li u skorije vreme treba ovakvu zabranu uvesti u svim stanovima u Beču!

Podsetimo, jedan Bečlija se osetio ugroženim jer mu je iz komšijinog stana dopirao dim cigareta. Zbog žalbe da se time narušava njegovo zdravlje, stanodavac, kod koga je stanovao strastveni pušač, slučaj je izložio sudu. Opštinski sud u Beču doneo je još nepravosnažnu presudu kojom stanaru zabranjuje da puši u stanu.

"Još uvek je rano da se iz jedne presude izvlače bilo kakvi zaključci“, kaže Kristijan Bošek (Christian Boschek), AK expert za pitanja stanovanja. On kaže da je pitanje da li bi ova presuda mogla uopšte da posluži kao uzor i drugim stanarima, pa čak i u slučaju da postane pravosnažna.

"Nadam se da će ovo i ostati jedini slučaj, iako sam nepušač“, kaže Anton Holcapfel (Anton Holzapfel), direktor kupoprodaje nekretnina u Austriji. On smatra da takva promena ne bi donela ništa dobro. Možda bi komšije uskoro počele da se žale i na mirise iz kuhinja u susednom stanu.