Foto: Printscreen Yt

Supermama

(VIDEO) NOV TREND U SVETU: Sama izvadila bebe iz stomaka na porođaju carskim rezom

Procedura se zove materinski asistirani carski rez i izvodi se pomoću epiduralne anestezije

Planeta
> 00:00h

NJUKASL, AUSTRALIJA - Australijanka Džeri Vulf (42) već peti put se porađala pomoću carskog reza, ali ovog puta je uradila nešto stvarno neverovatno: sopstvenim rukama je posegla u svoju utrobu i izvadila jednu, pa drugu bebu!

Džeri je bila očajna kad je čula da zbog komplikacija mora da se porodi u 36. nedelji trudnoće i to opet carskim rezom.

"Moji prethodni carski rezovi bili su veoma sterilni, hirurški čisti, potpuno bezlični", požalila se ona novinaru australijskog izdanja Dejli mejla.

A onda je saznala za proceduru koja se zove "materinski asistiran carsi rez", tokom koje i porodilja aktivno učestvuje u porođaju. Porodilja dobije epiduralnu anesteziju, ali ne leži pasivno kao što je uobičajeno tokom carskog reza. Kao i tokom tradicionalne procedure, hirurg napravi rez na stomaku porodilje, ali majka sama izvuče dete iz stomaka. Tako su na svet stigle Matilda i Vajolet.

Matilda i Vajolet (Foto: Printscreen Facebook)

"Rodila sam već devetoro dece i nisam želela ponovo carski rez, koji je tako sterilan i hladan, bez ljubavi. Zahtevala sam da sad i ja učestvujem u porođaju, tako što ću samo primiti epidural. To je moj stomak, moj porođaj, moje bebe! I, eto, uspelo je! Sve je prošlo u najboljem redu i dobila sam predivne ćerke", kaže ona.

Volfovi sad imaju devetoro dece (Foto: Printscreen Facebook)

Džeri tvrdi da je ovakav porođaj bio divan intiman trenutak, kao da se porodila prirodnim putem.

"Bilo je mnogo više emocija", kaže ponosna mama.

(Dejli mejl)