Foto: Marina

Nemaština pritiska zaposlene u Humskoj 1

AGONIJA: Radnici u Partizanu na ivici egzistencije

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan duguje svojim ljudima čak pet plata, a još se ne nazire skorije rešenje nagomilanih problema

Fudbal
> 18:16h

Zaposlenima u Sportskom društvu Partizan i dalje se duguje pet plata, a zasad postoje samo obećanja generalnog sekretara Milana Obućine da će taj dug biti vraćen, ali ne i vremenska odrednica do kada. Glavni operativac SD, inače član UO Fudbalskog kluba, tvrdi da se ubrzano radi na rešavanju nagomilanih problema, ali sve to predugo traje, a krajem prošle godine jedan od radnika pokušao je samoubistvo zbog teške situacije u kojoj se nalazi.

Neprijatna situacija - Jeste, ne mogu da krijem, radnicima se duguje pet plata, i to nije tajna. Svakog dana sam u kontaktu s kolegama iz Upravnog odbora Fudbalskog kluba i nadam se da ćemo u skorije vreme rešiti taj problem. Svestan sam da situacija nije nimalo prijatna, ali treba samo malo strpljenja i rešićemo problem - kaže Obućina. Dugogodišnji gensek Sportskog društva crno-belih tvrdi da, uprkos kašnjenju, ne postoji mogućnost da radnici stupe u štrajk i tako eventualno zakomplikuju početak prolećnog dela sezone, koji je zakazan za 21. februar, kad u Humsku dolazi Voždovac. - To se neće dogoditi. Nisam lično razgovarao s radnicima, ali jesam s direktorom stadiona Aleksandrom Stepanovićem i siguran sam da neće biti problema da se organizuju utakmice na našem stadionu - ističe Obućina, a zatim dodaje:

Dug za grejanje - Pre nekoliko meseci ušli smo u reprogram duga za grejanje, tako da prostorije na stadionu već neko vreme nisu hladne, što je bio problem pri kraju jesenjeg dela sezone. Dug smo podelili na rate i na mesečnom nivou nam treba oko 400.000 dinara kako bismo ispoštovali dinamiku i sve naše obaveze ćemo ispuniti u predviđenom roku.

Problemi koji potresaju Humsku SAMOUBISTVO Krajem prošle godine jedan od radnika SD pokušao je da se ubije zbog teške situacije, ali su ga kolege na vreme spasle. ŠTRAJKOVI Zaposleni u SD i FK Partizan su nekoliko puta obustavljali rad, a čak su i igrači štrajkovali zbog dugovanja. SMRZAVANJE Zbog duga prema Vojnoj gimnaziji, deo stadiona u kojem se nalaze i svlačionice prvog tima nije imao grejanje. BLOKADE Račun Fudbalskog kluba Partizan blokiran je od 14. oktobra prošle godine do danas.

Počelo loše IZGUBILI OD DINAMA SA 4:1 Fudbaleri Partizana pretrpeli su ubedljiv poraz od ekipe Dinama iz Moskve u prvom kontrolnom meču na pripremama u Antaliji - 1:4 (0:2). Trener rpskog vicešampiona Marko Nikolić priliku na ovom susretu je pružio svim prvotimcima osim Danilu Pantiću, koji je na pragu prelaska u Čelsi. Utakmica je bila veoma borbena, s mnogo prilika na obe strane, ali su Rusi bili daleko koncentrisaniji. Strelci za ruski tim su bili Valbuena, Kokorin, Zobnin i Kuranji iz penala, a pogodak za tim iz Humske je postigao Stefan Babović, takođe s bele tačke.

Bahati potpredsednik VUČELIĆ: NAPIŠITE DA LAŽEM Potpredsednik FK Partizan Milorad Vučelić nije bio toliko hrabar da prizna da se zaposlenima u klubu duguje novac, već je pokušao da nas ubedi kako nije obećao da će sva dugovanja biti izmirena do 15. januara. Kad mu to nije pošlo za rukom, počeo je da viče. - Dobro, pa šta sad hoćete?! Napišite da lažem i šta sad - vikao je Vučelić, a na konstataciju da nema razloga da govori povišenim tonom, nastavio je: - Kako vi to razgovarate sa mnom?! Kako vas nije sramota? Nemojte više nikad da me zovete.