Foto: Shutterstock

Nastavlja se češljanje poreskih inspektora

RACIJA: Akcija poreznika u striptiz klubovima

Direktor Poreske uprave Marko Marinković s poreznicima, MUP i BIA u noći između petka i subote obilazio klubove kako bi proverio da li izdaju račune

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Najpoznatiji prestonički striptiz klubovi, čiji rad godinama niko nije kontrolisao, u noći između petka i subote našli se pod lupom poreznika! Uhapšen menadžer Direktor Poreske uprave Srbije Marko Marinković predvodio je grupu poreznika, pripadnika beogradske policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) kako bi kontrola pet striptiz klubova u Beogradu prošla bez ikakvih problema. - Dajemo fiskalne račune kao i svi drugi - kratko su rekle dame zaposlene u lokalu u samom centru Beograda, u kojem je, inače, na karti pića ponuđena i usluga privatnog plesa po ceni od 6.200 dinara. Objekat je bio slabo posećen, a oskudno odevene devojke nisu bile voljne da govore o tome kako se vode poslovi u ovakvim klubovima. Češljali ugovore - U jednom od striptiz klubova, od pet go-go igračica, samo su njih dve imale ugovore, dok je u drugom presekom kase utvrđeno da se ne slaže stanje novca zatečeno u kasi s izvršenim uslugama - kaže izvor Kurira i dodaje: - Negde se usluge koje su navedene u cenovniku ne poklapaju sa izdatim računima. Priskočila i BIA Poreznike koji su češljali knjige i poslovnu dokumentaciju čuvala je interventna ekipa MUP Srbije, dok su se pripadnici BIA postarali za bezbednost svih „kontrolora“. U akciji je uhapšen menadžer jednog od ovih klubova, jer je proverom dokumenata utvrđeno da je za njim zbog ranijih prekršaja raspisana policijska poternica. (J. S.)

Interventna jedinica 92 PRUŽALI SMO POMOĆ PORESKOJ UPRAVI U OVOJ AKCIJI Prema rečima Dušana Ninkovića, komandanta beogradske Interventne jedinice 92, u jednom klubu pronađeni su predmeti koji povlače prekršajnu odgovornost. On je naveo da je policija pružila pomoć organima Poreske uprave kako bi neometano obavili poslove iz svoje nadležnosti. Policija je, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, izvršila preventivnu kontrolu osoba i objekata - izjavio je Dušan Ninković.