Centralni zatvor

UBICA IZ KANTRIMENA ISEKAO VENE: Marko Milićev hteo da se ubije!

Prebačen na VMA: Optuženi za smrt Luke Jovanovića na Brankovom mostu prebačen na kliniku, a posle ukazane pomoći vraćen u zatvorsku bolnicu

Crna Hronika
> 13:00h

BEOGRAD - Marko Milićev (34), koji se sumnjiči da je 25. jula prošle godine „mini kantrimenom“ na Brankovom mostu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Luka Jovanović (21), pokušao je juče da se ubije u pritvoru Centralnog zatvora. Kako Kurir saznaje, Milićev je presekao vene, ali su mu povrede brzo sanirane. Upotrebio žilet - Najverovatnije je izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je pritvorenicima dostupan zbog održavanja lične higijene. Naneo je sebi posekotine na podlaktici. Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć. Rane nisu bile duboke, ali je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu sanirane povrede, i vraćen je na odeljenje psihijatrije bolnice u Centralnom zatvoru - kaže izvor Kurira iz istrage. Kako saznajemo, Milićev je svestan, ali je u vrlo teškom psihičkom stanju. - Prošlo je tačno šest meseci od nesreće na Brankovom mostu. Na današnji dan Luka Jovanović je preminuo u bolnici. U početku se Milićev dobro držao, delovalo je da je psihički jak. Međutim, u poslednje vreme potpuno je potonuo. Slabo komunicira, deluje slomljeno. Verovatno je u potpunosti postao svestan šta je uradio i situacije u kojoj se našao - kaže izvor Kurira.

Pre tačno šest meseci u bolnici je preminuo Luka Jovanović

Na sudu 10. februara Na poslednjem suđenju, na koje je iz pritvora doveden u Palatu pravde prošlog četvrtka Milićev je delovao odsutno. - Spuštene glave gledao je u jednu tačku, bez ikakvih reakcija. Pustio je i bradu - kaže sagovornik Kurira i podseća da je i taj pretres bio odložen zbog štrajka advokata. Milićev bi odbranu prvi put trebalo da iznese 10. februara. Osim njega, optužen je i njegov kum Bratislav Vesović, kao i taksista Saša Janković. Devojke koje su bile saputnice, kao i Nikola Lepen, posle nagodbe s Trećim osnovnim tužilaštvom zbog pomaganja Milićevu osuđene su na kaznu kućnog zatvora.

Slučaj Ada Huja I JOVANOVIĆ SEKAO VENE Dušan Jovanović (19), vozač BMW koji se sumnjiči da je skrivio nesreću na Adi Huji u kojoj je nastradalo troje njegovih prijatelja, pokušao je krajem novembra da se ubije u pritvoru na isti način kao i Marko Milićev. Jovanović je tada navodno rekao da ne može da izdrži grižu savesti zbog smrti prijatelja.

Hronologija UHAPŠEN U KINI - 25. jula 2013. Milićev brzinom od 110 kilometara na sat udario Luku Jovanovića i pobegao s lica mesta - dva dana kasnije Jovanović je podlegao povredama u bolnici, a Milićev je pobegao iz Srbije - krajem avgusta uhapšen je u Kini, odakle je deportovan u Srbiju - do danas nije iznosio odbranu jer su advokati bili u štrajku