Dodeljeno priznanje za najbolju knjigu u 2014.

NIN nagradio Filipa Davida za roman

Roman „Kuća sećanja i zaborava“ govori o zlu u čoveku i istoriji kroz viđenje četiri životne priče Jevreja koji su u logorima izgubili svoje porodice

Pop kultura
> 05:06h

BEOGRAD - Prestižno književno priznanje NIN-ova nagrada dodeljena je sinoć 61. put, i to Filipu Davidu za knjigu „Kuća sećanja i zaborava“, u Kristalnoj dvorani hotela „Hajat“. Dodela je održana na veoma važan dan za ovaj časopis, 80. jubilarni rođendan NIN.

Mićunović

Kako je istakla predsednica žirija Vladislava Gordić Petković, David je trijumfovao u neizvesnoj borbi protiv Davida Albaharija i Ota Horvata, a ovogodišnji dobitnik nagrade naglasio je: - Našoj zemlji potrebne su duboke i suštinske promene, ukidanje autocenzure i cenzure, oslobađanje od duboko ukorenjenih stereotipa, i na prvom mestu solidarnost pre profita.

Drašković

Roman „Kuća sećanja i zaborava“ govori o zlu u čoveku i istoriji kroz viđenje četiri životne priče Jevreja koji su u logorima izgubili svoje porodice, ali nam najviše govori o tome kako kroz spasavanje sopstvene glave možemo izgubiti identitet. Dobitniku NIN-ove nagrade „Pošta Srbije“ dodelila je ček od 1.000.000 dinara.

Bogosavljevićeva

NIN je sinoć u okviru događaja uručio priznanje za NIN ličnost godine novinarki Marijani Milosavljević, koja je oduševila srpsku javnost kad je donirala bubreg svojoj prijateljici Ivani Janković.

Živković i Srbljanovićeva