Foto: Printskrin Yt

Borba protiv korupcije

(VIDEO) UHVAĆEN NA DELU: Pogledajte trenutak kada direktor Resavice Vladan Milošević uzima mito

Na snimku se vidi kako Milošević od nepoznatog muškarca prima ispod stola papirić sa cifrom od 1,6 miliona dinara koj su mu uplaćeni

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Direktor "Resavice" Vladan Milošević uhapšen je u trenutku dok je primao mita.

MUP Srbije objavio je snimak na kome se vidi kako Milošević od nepoznatog muškarca prima ispod stola papirić sa cifrom.

U pitanju je 1,6 miliona dinara.

Milošević je inače uhapšen juče u Beogradu, kao i to da se traga za još jednim njegovim saradnikom i visokim funkcionerom iz jednog ministarstva.

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u nekoliko odvojenih akcija širom Srbije uhapšeno više osoba, pripadnika različitih političkih opcija, zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita.

"Uhapšen je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i generalni direktor javnog preduzeća Podzemna eksploatacija rudnika Resavica Vladan Milošević. Pored njega uhapšena je i jedna osoba iz Beograda a oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita", rekao je ministar na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema rečima Stefanovića, MUP je pratio primopredaju obeleženih novčanica u tom slučaju a na ime provizije i mita, Milošević je uzeo 1.680.000 dinara i u tom iznosu oštetio "Resavicu".

Preduzeće Resavica upravlja radom devet jamskih rudnika uglja u Srbiji, a Miloševića je Vlada Srbije na konkursu u novembru postavlila za direktora na mandat od 4 godine.

Predhodno je obavljao funkciju vd direktora dve godine. On je inače visoki funkcioner SNS i donedavno je obavljao funkciju predsednika SO Despotovac.