Foto: Carina

Uprava carina

ŠANERI PALI NA HORGOŠU: Iz Beča švercovali firmiranu garderobu vrednu više od 2 miliona!

Među neprijavljenom garderobom bilo je 17 muških odela, više od 20 pari farmerki, gotovo 40 košulja i 20-ak majica sa originalnim etiketama svetski poznatih brendova

Austrija
> 00:00h

BEOGRAD - Krijumčarenje brendirane garderobe, čija je vrednost procenjena na više od dva miliona dinara, sprečeno je zajedničkom akcijom carine i policije na graničnom prelazu Horgoš.

Neprijavljena odeća otkrivena je juče popodne, kada je u traku predviđenu za putnike koji nemaju šta da prijave za carinjenje pristiglo je vozilo "ford fiesta", trsteničkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji srpski državljanin.

Vozač je putovao na relaciji Beč - Trstenik u pratnji 36-godišnjeg sugrađanina iz Trstenika.

Iako su obojica izjavila da se u vozilu nalaze samo sitnice za kuću, izvršen je detaljan pregled tokom kog su u vozilu i prtljažniku pronađene tri torbe pune nove garderobe, saopštila je Uprava carina.

Među neprijavljenom garderobom bilo je 17 muških odela, više od 20 pari farmerki, gotovo 40 košulja i 20-ak majica sa originalnim etiketama svetski poznatih brendova "hugo bos" i "dizel", a pronađeno je i nekoliko ženskih jakni marki "majkl kors" i "ges".

Nakon otkrivanja prekršaja suvozač je izjavio da je neprijavljena garderoba njegova, pa će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Uprava carina podseća da se, pre samo dva dana, na graničnom prelazu Šid dogodio gotovo isti slučaj, kada je dvoje kineskih državljana pokušalo da iz Italije u Srbiju prokrijumčari firmiranu garderobu i kožnu galanteriju, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.