Generalni sekretar FPÖ poručio

AUSTRIJA NIJE SOCIJALNA SLUŽBA: Doseljenicima ukinuti povlastice!

Sama direktiva ’Prvo integracija, pa tek onda državne povlastice’ bi odmah smanjila dotok doseljenika, koji ne dolaze sa ciljem da se integrišu i zaposle u Austriji, kaže Herbert Kikl

Austrija
> 20:04h

BEČ - "Trenutna debata o integraciji koju vode ministar spoljnih poslova i integracije Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz, ÖVP), i ministarka obrazovanja Gabriele Hajniš-Hosek (Gabriele Heinisch-Hosek, SPÖ), ne pristupa problematici na pravi način, jer pridaju pažnju samo posledicama neorganizovanog naseljavanja, ali ne i samim doseljenicima“, izjavio je Herbert Kikl (Herbert Kickl), generalni sekretar Slobodarske partije (FPÖ).

Prema njegovim rečima, prave mere protiv nedovoljno integrisanih doseljenika bi bile kazne, u koje, između ostalog, spada i ukidanje socijalnih i ostalih povlastica kojima trenutno doseljenici raspolažu. Kikl dodaje da i nepoznavanje nemačkog jezika problem nedovoljne integrisanosti u austrijsko društvo.

Kikl naglašava da čvrsta i jasna integracija treba da predstavlja dužnost za sve doseljenike, koji su za svoj budući život odabrali upravo Austriju sa njenim pravnim i demokratskim sistemima, kao i njenom kulturom i tradicijom.

On, takođe, dodaje da bi određene povlastice trebalo da uslede tek posle potpune integracije pojedinca, kao i dobijanja austrijskog državljanstva, a ne obratno kao što je to dosad bio slučaj.

Pre prihvata novih doseljenika Kikl naglašava da prvo treba rešiti postojeće probleme koji obuhvataju ovu društvenu oblast, te zahteva ukidanje prihvata ekonomskih azilanata.

"Prihvatanje nekvalifikovanih osoba u naš socijalni sistem je definitivno pogrešan put i dovodi do društvenih tenzija“, upozorava Kikl.

Prema njegovim rečima, Austrija ne može sebi priuštiti da izigrava socijalnu službu Evropske unije, kako to Socijaldemokratska partija i Narodna stranka momentalno propagiraju.

"San levičarske frakcije o multikulturalnom društvu na račun vrednih austrijskih radnika koji finansiraju ogromne državne dugove, kao i pola miliona nezaposlenih, je odsanjan. Sama direktiva ’Prvo integracija, pa tek onda državne povlastice’ bi odmah smanjila dotok doseljenika, koji ne dolaze sa ciljem da se integrišu i zaposle u Austriji“, zaključio je Kikl.