Prste da poližeš

Domaći hot-dog

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 1 kg mekog brašna (tip 400) - 40 g svežeg kvasca - pola kašičice soli - 100 g margarina - 1 jaje - 1 dl jogurta - 4 dl mlake vode - 1 kašika ulja - žumance za premazivanje - 10 viršli Priprema: U četiri decilitra mlake vode rastopite kvasac, dodajte so, umućeno jaje, jogurt, kašiku ulja, margarin (otopljen na mlakoj ringli) i brašno, pa zamesite testo i ostavite ga da naraste. Dvaput ga premesite. Nakon toga ga razvucite oklagijom i nožem isecite na 10 pravougaonika. Na svaki stavite po viršlu i zatvorite je sa svih strana. Na nauljen papir za pečenje stavite svaki hot-dog i premažite ga umućenim žumancetom. Pecite ih u zagrejanoj rerni 35 minuta dok ne porumene. Prilikom služenja po želji servirajte senf, majonez ili kečap. Ukoliko želite da rolnice budu manje, pravougaonike s viršlama presecite napola ili na trećine.