Foto: Fonet Božidar Petrović

Održala bukvicu šefu finansija

VASPITNA: Maja Gojković oterala ministra Vujovića iz Skupštine!

Pošto je dobacivao poslaniku opozicije, šefica parlamenta skresala ministru da ne može da viče na kolege. Kad je „popio ukor“, Dušan Vujović pobesneo i izleteo iz sale. Vratio se posle 15 minuta, pošto je „ohladio glavu“

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oterala je ministra finansija Dušana Vujovića iz parlamenta! Naime, Gojkovićka, koja je na čelo Skupštine došla kao kadar SNS, juče je u parlamentu toliko iznervirala ministra Vujovića, koji je u Nemanjinu 11 došao upravo na predlog naprednjaka, da je on u jednom trenutku besno izleteo iz sale! Samo bez galame Predsednica Skupštine nije dozvolila ministru da polemiše s poslanicima ukoliko nije dobio reč. Ona ga je više puta upozorila da ne može da dobacuje drugim poslanicima, već da mora da se javi za reč kao i svi ostali. Ministar finansija je ušao u raspravu sa zamenikom šefa poslaničke grupe SDS Jankom Veselinovićem, koji je obrazlagao neslaganje s Predlogom zakona o osiguranju depozita. - Ne može ministar da viče na poslanika u toku trajanja diskusije i da kaže da ne može to da sluša, to piše u poslovniku i, molim vas, nemojte mi dobacivati - poručila je predsednica Skupštine, koja nije dozvolila ni poslanicima SNS da komentarišu ponašanje ministra.

Ministar se pogubio Ovo je toliko iznerviralo ministra finansija da je revoltiran napustio zasedanje. Sednica nije prekinuta, a on se vratio u salu posle petnaestak minuta. - Vujović, izgleda, ima kratak fitilj. Baš je pobesneo, izgubio se... Rekao je čak i da neće više da sluša to što priča Veselinović. Jednostavno, čovek se ponašao kao da nikad nije bio na sednici Skupštine - kaže izvor našeg lista iz parlamenta. Vujović se kasnije javio za reč i objasnio da je burno reagovao na rečenicu poslanika Jankovića da Ministarstvo finansija uzima funkcije Agenciji za osiguranje depozita, odnosno da je Janković pominjao njegovo ime i implicirao da je neko nešto oduzeo. Ministru je poslat SMS s konkretnim pitanjima, ali do zaključenja broja nije odgovorio, a o incidentu nije htela da govori ni Gojkovićeva.

Guvernerka citira Čolu KAD TI JEDNOM SRCE SLOME... U toku rasprave juče u Skupštini Srbije Jorgovanka Tabaković je, obrazlažući set finansijskih zakona, citirala pesmu pop pevača Zdravka Čolića. - Kad ti jednom srce slome, ne veruješ nikome... - izrecitovala je guvernerka NBS deo pesme „Ti nikad nećeš biti kao moja mati“. Na društvenim mrežama su odmah krenuli komentari, ljudi su u prvi mah mislili da je u pitanju šala, da bi potom, pošto je stiglo više potvrda od poslanika da je Tabakovićeva to zaista rekla, izrazili šok i nevericu.

Čelična ledi - Pošto su poslanici opozicije i vlasti počeli da razmenjuju i vulgarne reči, pokupila se i otišla sa zasadenja - Da bi ga pustila na put u SAD, Igor Bečić morao da joj kupi tašnu „majkl kors“