Intervju - Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Siniša Mihajlović novi selektor!

Predsednik FSS veruje da će bivši trener Fjorentine već polovinom ovog meseca zvanično preuzeti fudbalsku reprezentaciju Srbije

Fudbal
> 19:26h
Stvar je rešena!
Predsednik FSS Tomislav Karadžić veruje da će novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biti Siniša Mihajlović. Stvar je, čini se, gotova, čeka se najbolji trenutak za objavu, a Mihajlović će godišnje zarađivati više od 300.000 evra.
♦ Da li će Mihajlović biti novi selektor „orlova”?
- Siniša dolazi u utorak, kako bi u sredu gledao meč između Partizana i Zvezde. U tom periodu bi s njim trebalo da obavimo novi razgovor kako bismo videli dokle smo stigli što se tiče približavanja stavova - kaže za Kurir Karadžić.
Možete li biti konkretniji?
- Informacija da će on u četvrtak potpisati ugovor su netačne, ali iskreno se nadam da ćemo do kraja aprila imati jasniju sliku!
Koji su razlozi što se dve strane još nisu dogovorile?
- I Mihajlović i Savez imaju svoje uslove. Siniša i dalje ima ugovor sa Fjorentinom, ali i u tom pravcu su napravljeni pozitivni koraci. Videćemo šta će doneti nova runda razgovora, ali mogu da budem blagi optimista i verujem da možemo naći najbolje rešenje za obe strane.
Šta očekujete od novog selektora Srbije?
- Moje mišljenje je da novi selektor treba da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Savezom i da ima autoritet. Stvaramo novu reprezentaciju na duže staze.
Znači, Mihajlović je definitivno izbor?
- Smatram da Miha svojim velikim znanjem može mnogo da pomogne našim mladim igračima. Videćemo uskoro dokle smo stigli, ali nije na meni da odlučujem, za to je potreban širi konsenzus u samom Fudbalskom savezu - zaključio je Karadžić.

Nema konkurenciju - Da li je Mihajlović jedini kandidat za selektora? - Siniša je prvi pik! Ali, ako ne bude dogovora, krenućemo da razgovaramo s kandidatima koji se već mesecima provlače kroz medije. Nadam se da ćemo brzo imati novog selektora kako bismo spremno dočekali novi ciklus takmičenja - konstatovao je Karadžić.