Prste da poližeš

Šubarice (ruske kape)

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 8 jaja - 650 g šećera - 20 kašika brašna - 2 kašike kakaoa - 8 kašika tople vode - 500 ml mleka - 1 vanilin-šećer - 250 g margarina Priprema: Dobro umutiti jaja sa 400 grama šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu koji je posut brašnom. Za fil zagrejati mleko i dodati 250 grama šećera, pa u malo mleka razmutiti šest kašika brašna i vanilin-šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin. Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaki iseći napola i filovati unutra i spolja, sa strane ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.