Foto: Profimedia

Finale Australijan opena

KORAK DO TITULE: Novače, razbij i Mareja

Kvazistručnjaci Martina Navratilova i Mats Vilander iz neobjašnjivih razloga tvrde da je Škot favorit u finalu protiv prvog tenisera sveta

Tenis
> 21:10h

Priliku da ispiše novu stranicu teniske istorije i osvoji osmu grend slem titulu Novak Đoković ima danas (9.30 Eurosport), kad u finalu Australijen opena igra protiv Endija Marija. Ako trijumfuje u Melburnu, najbolji igrač sveta postaće tek drugi teniser (Roj Emerson - 6) u istoriji sa pet i više titula na Ozi openu. Na putu do trona Đokoviću stoji Mari. Svi tri međusobna meča u Australiji pripala su srpskom igraču i to je jedan u nizu faktora koji idu na Noletovu vodenicu. Omalovažavanje Međutim, ima oni koji drugačije misle. To su legendarni teniseri kojima je sad zanimanje da omalovažavaju najboljeg igrača sveta. Ceo svet zna da je Novak favorit, a Mats Vilander i Martina Navratilova tvrde drugačije. - S ovakvom igrom mislim da je Mari blagi favorit u finalu. Đoković je svestan loše igre u polufinalu - rekao je Vilander.

Oni nerviraju Bekera... Martina Navratilova i Mats Vilander

Martina Navratilova takođe nije imala ništa pametno da kaže: - Endi je favorit. Poboljšao je drugi servis i malo smršao, dok Đoković nije bio u najboljem izdanju protiv Vavrinke. Od aktera finalnog meča u Melburnu stižu izjave suprotne od ovih kvazistručnjaka. - Možda sam u maloj psihičkoj prednosti zbog pobeda u finalima Australijen opena, ali to se neće osećati na terenu. Endi želi prvi titulu ovde, a ja ću dati sve od sebe da se to ne dogodi - poručio je Đoković. Prebacuje pritisak S druge strane stiže lukava poruka od Škota: - Biće veliko iznenađenje ako pobedim Novaka jer igra fantastično!