Foto: Nemanja Pančić

Prvi škotski derbi posle 33 meseca

NEMOĆNI RENDŽERI: Beograd slavio Seltikov trijumf u „old firmu“!

„Kelti“ trijumfovali nad gradskim rivalom u 400. meču dva najbolja škotska kluba (2:0) i plasirali se u finale Liga kupa

Fudbal
> 00:00h
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Fudbaleri Seltika savladali su velikog rivala Glazgov rendžers u prvom meču dva najveća škotska kluba odigranom u poslednje tri godine i tako se plasirali u finale Liga kupa, a taj trijumf proslavljen je i u Beogradu - 2:0 (2:0).

Plavci bez šansi... Oba gola postignuta u prvom poluvremenu

Susret klubova iz Glazgova jedna je od najvećih fudbalskih svetkovina u Evropi, koja je svoju tradiciju prekinula pre tri godine, kad su „policajci“ iz finansijskih razloga premešteni u najniži rang takmičenja. Od tada su prošla puna 33 meseca, a „old firm“ je ovoga puta odigran u sklopu polufinala Liga kupa, a „Kelti“ su slavili golovima Leja Grifitsa u 10. i Krisa Kamonsa u 31. minutu.

Strelac u 10. minutu... Lej Grifits sa saigračem

Susret protiv najvećeg rivala navijači Seltika iz Beograda ispratili su u jednom prestoničkom pabu, gde su se trudili da na svoj način pruže podršku voljenom timu. Zidovi su bili ukrašeni škotskim zastavama, a zeleno-beli šalovi i dresovi su se podrazumevali, kao i velike količine piva.

Stefan Šćepović

Iako meč na Seltik parku nije bio preterano kvalitetan, a još manje neizvestan jer je domaći tim trenutno za klasu bolji rival od Rendžersa, koji se takmiči u drugoj ligi, svaka pobeda u „old firmu“ ima posebnu težinu. Tako je bilo 28. maja 1888. godine, kad je odigran prvi duel ove dve ekipe, a Seltik je slavio rezultatom 5:2, tako je bilo i juče, tako će biti i svaki sledeći put, možda već od sledeće sezone ukoliko „policajci“ uspeju da se vrate u elitu.

Samo posmatrač STEFAN ŠĆEPOVIĆ NA KLUPI Imala je Srbija posle mnogo vremena svog predstavnika na najvećoj smotri škotskog fudbala, ali, nažalost, Stefan Šćepović nije dobio priliku da direktno na terenu učestvuje u 400. okršaju dva velika rivala. Napadač Seltika je svih 90 minuta proveo na klupi za rezerve, ali je na kraju ipak slavio veliki uspeh svojih saigrača.