Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Domaća nutela

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 1 litar mleka - 200 g maslaca - 6 kašika brašna - 6 kašika kakaoa - 200 g šećera u prahu - 1 jaje - 200 g lešnika Priprema: Lešnike sameljite što sitnije. Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litra mleka i jaje i dobro promešajte. Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i ostavite da na tihoj vatri proključa, pa dodajte masu koju ste pripremili, uz stalno mešanje. Dodajte lešnike i promešajte ponovo. Ako je potrebno, smanjite vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite je sa šporeta, dodajte maslac i promešajte. Kad se ohladi, promešajte mikserom i masu stavite u frižider da prenoći. Ovako pripremljena domaća nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru tri nedelje.