Foto: Printscreen Yt

Skočile mu na kola

(FOTO I VIDEO 18+) FEMEN DOČEKAO MOĆNIKA: Golim grudima nasrnule na Stros-Kana

Aktivistkinje izvređale bivšeg direktora MMF, optuženog za podvođenje, dok je dolazio na sud u Lilu

Planeta
> 00:00h

PARIZ - Polunage i sa protestnim parolama ispisanim na telima, tri članice grupe Femen skočile su na automobil kojim se bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan dovezao do suda u Lilu, gde će prvi put svedočiti na suđenju, nazvanom "Afera Karlton", na kom je optužen za podvođenje.

Foto: AP

Tri devojke su iznenada skinule odeću pokazujući uvredljive slogane na svojim telima i uzvikujući pogrdne reči, policija je brzo opkolila i privela, a automobil u kojem se nalazio Stros-Kan ušao je u podzemnu garažu, preneo je AFP.

Foto: AP

Očekuje se da će svedočenje Stros-Kana (65) utrajati tri dana, a to je njegovo prvo pojavljivanje na sudu u Lilu od početka suđenja 2. februara, kad je on prisustvovao čitanju optužnice, preneo je britanski BBC.

Bivši direktor MMF-a i nekada najizgledniji kandidat socijalista za predsednika Francuske optužen je za organizovanje lanca prostitucije u Lilu, gradu na severu zemlje, u blizini granice sa Belgijom.

Foto: Reuters

Stros-Kan je, kako stoji na stotinama strana optužnog materijala, organizovao prostituciju u luksuznom hotelu "Karlton" u Lilu.

Njegova odbrana tvrdi da je istina da je on učestvovao u seksualnim zabavama u tom hotelu, ali da nije znao da su prisutne devojke bile prostitutke.

Foto: AP

Na suđenju je juče svedočila jedna bivša prostitutka, koja je rekla da ju je za 900 evra angažovao biznismen David Roke kako bi na jednoj seks-žurci bila upravo sa Stros-Kanom.

Korišćenje usluga prostitutki u Francuskoj nije ilegalno, ali njihovo podvođenje jeste.

Foto: AP

Ukoliko bude proglašen krivim, Stros-Kan bi mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom od deset godina i novčanom od 1,5 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=eYgrHMbgdFc