Foto: Tanjug

Mihajlovićeva u Kraljevu

MINISTARKA OTVORILA NOVU HALU: Ovde će naši teniseri u martu igrati Dejvis kup

Omogućili smo da ova hala bude šansa za sve buduće mlade sportiste koji će jednog dana igrati pod zastavom naše zemlje, kazala je ministarka

Srbija
> 00:00h

KRALJEVO - Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, otvorila je danas novu halu sportova u Kraljevu, rekavši da će ovaj objekat ubuduće predstavljati "šansu za sve mlade sportiste". U novootvorenoj sportskoj hali u Kraljevu, teniska reprezentacija Srbije će od 6. do 8. marta igrati meč Prvog kola svetske grupe Dejvis kupa protiv Hrvatske, što je potvrdila Međunarodna teniska federacija (ITF).

"Kraljevo će od 6. marta biti domaćin ne samo sportistima i građanima Kraljeva i ovog okruga, već i sportistima iz drugih država, a omogućili smo i da ova hala bude šansa za sve buduće mlade sportiste koji će jednog dana igrati pod zastavom naše zemlje", kazala je ministarka Mihajlović. Dodala je da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže projekte: "Idemo dalje, radićemo to i u drugim radovima i pomoći da se Srbija razvija. Cilj Vlade Srbije jeste samo jedan, da se živi bolje", izjavila je Zorana Mihajlović.

Vrednost radova na izgradnji nove hale s kompletnom infrastrukturom iznosi 900 miliona dinara, od čega je izgradnju koštala 755 miliona dinara, uređenje 120 miliona i opremanje 25 miliona dinara.Kraljevačka sportska hala je pogodna za sve dvoranske sportove i ima 3.331 mesta za sedenje, od kojih 2.967 na glavnim tribinama, 364 na "teleskopskim", dok je 14 mesta je predviđeno za osobe sa invaliditetom. Otvaranju nove sportske hale su prisustvovali gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, načelnici Raškog i Moravičkog okruga, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u SKupštini Srbije, Zoran Babić i poslanici.