Foto: Nebojša Mandić

Rasprava u parlamentu

SKUPŠTINA Pavićević: Pozovite Živkovića! Bečić: Za četiri radna dana videćemo ga sa zadovoljstvom!

Lideru Nove stranke ranije je izrečena kazna udaljenja sa sednice, pa danas nije mogao da obrazlaže amandmane na predložene zakone

Politika
> 13:06h

BEOGRAD - Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević predložio je danas potpredsedniku parlamenta Igoru Bečiću da pozove i drugog poslanika te stranke Zorana Živkovića da prisustvuje raspravi, iako mu je ranije izrečena kazna udaljenja sa sednice, kako bi mogao da obrazlaže amandmane na predložene zakone.

Foto: Fonet

Pavićević je Bečiću, koji predsedava sednicom Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na tri zakona iz oblasti pomorstva, predložio da pozove Živkovića da uđe u salu i da "pomogne da se ubedi ministarka da prihvati odbijene amandmane NS"."Još samo četiri radna dana i sa zadovoljstvom ćemo videti gospodina Živkovića u velikoj sali skupštine", odgovorio je Bečić.

Pavićević je rekao da je Živković sprečen "po 16-ti put da uđe u salu Skupštine, uprkos tome što je za ta tri predloga zakona podneo 16 amandmana, što je sedam prihvaćeno i uprkos tome što je nameravao da obrazlaže i preostalih devet neprihvaćenih amandmana".

Foto: Fonet

Pavićević je na početku rasprave ponovio da Živković "ne može da ostvaruje svoja prava i obaveze narodnog poslanika zato što je na jednoj sednici bio izložen samovolji predsedavajućeg Bečića"."Vi ste koristili neprimerene termine, vređali poslanike. Predlažem da pozovete Zorana Živkovića da uđe u salu i da nam pomogne da ubedimo ministarku da prihvati i ostalih devet amandmana", poučio je Pavićević Bečiću.