Foto: Printscreen

Na početnoj strani

U BOJAMA TROBOJKE: Gugl vatrometom obeležio Dan državnosti Srbije

Sretenje je državni praznik Srbije koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdan i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije - Sretenjski ustav

Društvo
> 11:20h

BEOGRAD - Najkorišćeniji internet pretraživač na svetu "Gugl" posvetio je početnu stranu svog domena danas Danu državnosti Srbije.

"Guglov" pretraživač koje je uvek atraktivan i specifičan zbog jednostavnog dizajna, na današnjoj početnoj strani postavio je logo vatrometa u bojama srpske trobojke.

Na sličan nacin "Gugl" postavlja čestitku za praznike poput Nove godine, Božića, Dana nezavisnosti, Dana zaljubljenih ili godišnjice rođenja ili smrti značajnih ličnosti.

Dan državnosti Srbije ili Sretenje je državni praznik Srbije koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdan i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije - Sretenjski ustav.