Foto: Youtube

Tragedija

EKSPLODIRALA CISTERNA U PANČEVU: Poginuo radnik, još dvoje povređeno!

Nadzorom inspektora rada utvrđeno je da je do kolektivne povrede na radu došlo usled eksplozije cisterne za prevoz naftnih derivata koju je zavarivao smrtno stradali N.R.

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - U eksploziji cisterne u radionici prevozničke firme „Petaković" u Pančevu, Skadarska bb danas je poginuo radnik N. R. (1952) iz Pančeva a lakše je povređen njegov kolega V.P. (1951), saopštilo je Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja.

Nadzorom inspektora rada utvrđeno je da je do kolektivne povrede na radu došlo usled eksplozije cisterne za prevoz naftnih derivata koju je zavarivao smrtno stradali N.R. Nadzor Inspekcije rada i utvrđivanje uzroka povreda na radu biće nastavljen. Po završetku nadzora Inspekcija će preduzeti zakonom propisane mere. Do eksplozije je došlo oko 14 sati, a istraga koju sprovodi tužilaštvo je u toku, rečeno je prethodno Tanjugu u birou za informisanje MUP-a. Boro Majkić, komandant lokalne jedinice za zaštitu i spasavanje, izjavio je da su vatrogasci oko 14 sati primili dojavu o nesreći u kojoj je jedna osoba poginula, a dve povređene, saznaje nezvanično “Pančevac”.

On je dodao da je u toku istraga, koju sprovodi zamenik tužioca pančevačkog Osnovnog tužilaštva. Prema nezvaničnim podacima, jedan od povređenih je smešten u Opštu bolnicu Pančevo, dok je drugi u eksploziji zadobio manje posekotine po glavi i nije hospitalizovan.

Hangar u kome se nalazila cisterna raznet je u eksploziji, a u vreme nesreće u njemu bile još dve cisterne. Od siline detonacije popucala su stakla na okolnim objektima. Nagađa se da je do eksplozije došlo zbog toga što je R. N. zavarivao cisternu za gorivo u kojoj je bilo zaostalih gasova. Tanjug/Pančevac