Foto: Neptun

Revolucionarni projekat

NAJPAMETNIJI SMARTFON IKADA: Magični sat oko ruke zameniće sve mobilne telefone?

Uređaj na ruci radi samostalno i skoro je nemoguće izgubiti ga, a sav sadržaj možete koristiti i na većem ekranu, ali isključivo kad je u blizini narukvice

Tech
> 00:44h
FOTO: Neptun
FOTO: Neptun
FOTO: Neptun

Ostali pametni satovi moraju da budu upareni sa smartfonom da bi radili, a rade isključivo u njihovom prisustvu, ali jedna firma iz Montreala je odlučila da reši ovaj problem na potpuno drugačiji način. Ovaj uređaj moći ćete da nosite na ruci i izgleda kao narukvica. Može da se koristi za pravljenje poziva, konekciju na 4G mrežu i još mnogo toga! „Neptun Duo“ projekat se sastoji iz dva uređaja. Jedan je narukvica koja je matični uređaj, a drugi deo je uređaj nalik sadašnjem smartfonu, koji radi jedino u prisustvu narukvice. Firma Neptun predstavila je svoj „najpametniji svetski gedžt“ sa kojim će korisnici moći da telefoniraju, šalju poruke, koriste sve svoje aplikacije, kao i da prate svoju fizičku aktivnost uz pomoć dodatnih senzora.

Ozbiljna konfiguracija... Foto: Neptun

Ideju za ovaj projekat su dobili tako štu su korisnike želeli da sačuvaju od krađe telefona. Dakle, na narukvici se nalazi celokupna memorija i svi podaci, a na ekranu koji je u vašem džepu, one se prikazuju jedino kad su u blizini narukvice. Aktiviranje „džepnog ekrana“ postiže se prinošenjem telefona narukvici. Narukvicu će pokretati najnovija verzija Android operativnog sistema – Lolipop, što budućim korisnicima daje bezbroj novih mogućnosti. Ukoliko želite da gledate film, mapu ili bilo šta što zahteva veći ekran, samo prinesete džepni ekran satu i on automatski preuzima sve funkcije narukvice.

Moderni dizajn džepnog ekrana, Foto: Neptun

Ova dva uređaja su potpuno nezavisna jedan od drugog, ali na džepnom ekranu se podaci nalaze samo u prisustvu narukvice, dok je potpuno prazan kad nisu u blizini. Ukoliko zaboravite svoj džepni uređaj, možete koristiti bilo čiji ako želite da prikažete neki sadržaj u većem izdanju. Proizvod stiže na tržište krajem godine, a rezervisanje uređaja je već počelo. Trenutna cena je oko 500 dolara. (N. Đorđević)

Specifikacije NARUKVICA Ekran: dijagonala od 6cm Mreže: Wi-Fi, 3G, GPS, LTE, Bluetooth 4.0, NFC Procesor: Quad-core Kapacitet interne memorije: 64GB Operativni sistem: Android 5.0 Lolipop Baterija: 1000mAH Dodatno: zvučnici, mikrofon, jedinica za vibraciju, senzori, merač za ubrzanje, giroskop i digitalni kompas DŽEPNI EKRAN Ekran: 12.5cm Rezolucija: 1280x720 HD Kamera: 8MP zadnja sa blicem i 2MP prednja Baterija: 2.800mAh Dodatno: zvučnici, mikrofon, jedinice za vibraciju, senzori, merač ubrzanja I giroskop

http://www.youtube.com/watch?v=H9LyQmADrS4