Foto: Printskrin

Rasturena banda

(VIDEO) PAKLENI PAR: Ubili 12 ljudi da bi očistili Moskvu od beskućnika

Još dvoje članova te bande uspelo je da pobegne u Ukrajinu

Planeta
> 16:04h

MOSKVA, 20. februar (Tanjug) - Ruski par iz Moskve osumnjičen je da je deo bande koja je ubila 12 ljudi, uglavnom beskućnike, kako bi "očistili"" grad, izjavili su danas ruski istražitelji.

Moskovski istražni savet saopštio je da su zadržali Pavla Vojtova (20), koji je priznao da je izvršio 12 ubistava, i Jelenu V. (25), za koju se veruje da je učestvovala u četiri ubistva. Još dvoje članova bande uspelo je da pobegne u Ukrajinu.

Pavel Vojtov (20) je priznao 12 ubistava (Foto: Printscreen LifeNews)

"Zadržani osumnjičeni je izjavio je da je počinio ubistva da bi očistio grad", izjavio je moskvoski istražitelj.

Uhapšeni mladić optužen je za ubijanje beskućnika pijanaca, a koje je nalazio na ulicama. Ubijao ih je na udaljenim mestima noću, navodi se u saopštenju istražnih organa.

Sajt je preneo izjavu Aleksandra Jevsejeva, oca prvog ubijenog, koji je rekao da je njegov 35-godišnji sin izašao da popije pivo sa drugarima u parku i da je izboden 107 puta u pomahnitalom napadu. Druga navodna žrtva ovog para je čovek koji je živeo u dotiranom stanu, ali je proveo dosta vremena pijući u parku, dok su ostale žrtve zaista bile beskućnici.

Jelena M. (25) učestvovala je u najverovatnije četiri ubistva (Foto: Printscreen LifeNews)

Par je uhapšen pošto su izboli nožem uličnog čistača, koji je preživeo i uspeo da ih identifikuje u policiji. Operacija hvatanja ovog para izvedena je zajedno sa Federalnom službom bezbednosti.

Rusija nije izdala zvaničan podatak o broju beskućnika, ali se pretpostavlja da ih ima od tri do četiri miliona. U Moskvi, beskućnici se obično skupljaju i spavaju na stanicama metroa.

U 2007. ozloglašeni serijski ubica Aleksandar Pičuškin uhapšen je zbog toga što je izvršio 48 ubistava u moskovskom Bicevskom parku.

http://www.youtube.com/watch?v=TetFEBl3Jhw

(LifeNews)