Foto: Shutterstock

ZABRANJENE STRASTI

Ko će pre odoleti prevari - muškarci ili žene?

Opšte je verovanje da, kada je reč o „padanju“ na čari suprotnog pola, muškarci pokleknu češće nego žene. Šta je istina?

Pop kultura
> 16:12h

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health. Do nedavno, naučnici se nisu preterano bavili pitanjem zašto muškarci češće varaju. Da li nemaju nimalo samokontrole ili je problem u neverovatnoj želji za seksom?

ISTRAŽIVANJE Najnovija studija tima teksaških istraživača pozabavila se time kako snaga volje i potreba za seksom kontrolišu pripadnike oba pola.

U prvom delu istraživanja, naučnici su zamolili više od dve stotine muškaraca i žena da se sete kada ih je privukao neko s kim je bilo kakav seksualni kontakt bio zabranjen – neko ko nije njihov partner, neko ko je već u vezi, šef i sl. Snaga želje uticala je na to da li će preći liniju, a samokontrola je, očekivano, uspela da oslabi potrebe.

U drugom eksperimentu, šeststo učesnika oba pola bilo je u prilici da odbije ili prihvati potencijalne partnere na osnovu fotografija, a trebalo je da prate sugestije kompjutera u vezi s tim da li je neko dobar ili loš izbor. Ovo ispitivanje pokazalo je da muškarci i žene imaju približan nivo samokontrole.

Međutim, pokazalo se da muškarci prihvate atraktivnu ženu i onda kada im kompjuter sugeriše da bi trebalo da je odbiju. „Muškarci imaju dosta samokontrole – podjednako kao i žene“, smatra koautor studije Pol Istvik. „Problem je u tome što, ako popuste, njihov seksualni impuls može biti veoma snažan. Upravo su to situacije u kojima dolazi do prevare.“ SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ: Ove namirnice popravljaju loše raspoloženje NASMEJTE SE: Prvo seksualno iskustvo u jednom GIF-u 6 namirnica koje treba da jedete sa korom Majčino mleko za bolje rezultate: Usuđujete li se? NYFW: Glavni trendovi u muškoj modi sledeće sezone