Foto: Sasa Pavlic

Intervju, junak Kupa Radivoja Koraća

LUKA MITROVIĆ ZA KURIR: Od devojke najdraža čestitka!

Ovaj trofej ima posebnu težinu jer sam ga osvojio kao kapiten. Iako mi je treći u nizu, sad sam prvi put dao veliki doprinos na terenu

Košarka
> 00:10h

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović još nije napunio 22 godine, a već je sakupio tri trofeja u Kupu Radivoja Koraća. Ipak, kaže da mu je ovaj najdraži jer ga je osvojio kao kapiten crveno-belih i dao veliki doprinos tome da pehar ostane na Kališu. - Pre dve godine sam došao u Zvezdu, a za vreme turnira prošle godine bio sam povređen. Sad sam osvojio trofej s kapitenskom trakom, a drago mi je što će ostati upamćeno da je to treći Zvezdin uspeh u nizu - kaže Mitrović za Kurir. Najlepša čestitka verovatno vam je stigla od vaše devojke, najbolje srpske snouborderke Nine Micić? - Naravno, uvek podržavamo jedno drugo jer kao sportisti znamo koliko je teško napraviti dobar rezultat. Tako se zajedno radujemo njenim i mojim uspesima. Da li ste pokušavali da vozite snoubord? - Ne, i ne nameravam (smeh). Mislim da s ovim mojim nogama to ne bi bilo baš dobro. Koliko će vam ovaj trofej značiti u izazovima u ABA ligi i kasnije u Superligi? - Ovo je svakako veliki podsticaj za nas, a mi se nećemo time zadovoljiti. Ostvarili smo dva cilja, osvojili smo kup i plasirali smo se u Top 16 Evrolige. Međutim, ne želimo da stanemo, prvi sledeći zadatak je polufinale ABA lige. Moramo sad da zaboravimo na ovaj trofej. Pre nešto više od godinu dana doživeli ste povredu, a danas ste MVP finala Kupa, kandidat za najboljeg mladog igrača Evrolige. Koliko je taj put bio težak? - Sreća pa povreda nije trebalo da se sanira operativnim putem. Lakše je bilo vratiti se fizički nego psihički. Ipak, imao sam podršku kluba, a i ljudi koji su bili u sličnoj situaciji. Ne želim da razmišljam o tome, sad gledam samo unapred.

Juniorska Evroliga TURNIR PO MARKU IVKOVIĆU Crvena zvezda od 27. februara do 1. marta po četvrti put uzastopno biće domaćin i organizator Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore. Na Zvezdinu inicijativu, koju je podržala Evroliga, ovaj turnir poneće ime Marka Ivkovića u znak sećanja na navijača Crvene zvezde koji je u ubijen u Istanbulu.