Foto: Shutterstock

Zaposleni najavili štrajk glađu

IVANJIČKI DIREKTOR TUŽIO SAMOG SEBE: Poslao tužbu firmi, ali i radnicima koji nisu primili 10 plata?

Našu muku uvećala je tužba direktora Goluba Labudovića kojom su obuhvaćeni svi radnici, poslovođe, sindikat ali i sama firma "Vestern Turist" koju on vodi, rekao je predsednik sindikata zaposlenih dodajući da radnici nemaju ni overene knjižice

Srbija
> 02:14h

IVANJICA - Radnici ugostiteljskog preduzeća "Vestern Turist“, njih 64, koji su obustavili rad 12. januara zbog neisplaćenih deset zarada, neuplaćenog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica, najavili su danas da će stupiti u štrajk glađu.

"Našu muku uvećala je prispela tužba direktora Goluba Labudovića kojom su obuhvaćeni svi radnici, poslovođe, sindikat ali i sama firma "Vestern Turist" koju on vodi. Prema tome, on sam sebe tuži“, rekao je Aco Lakićević, predsednik sindikata zaposlenih. On kaže da su radnici blizu odluke da stupe u štrajk glađu sve dok se ne reši i tužba Agrobanke, koja je, kao vlasnik objekata tužila partnersko preduzeće „Vestern Turist plus“ za raskid ugovora o zakupu, zbog neplaćanja zakupnine. "Branićemo objekte svojim telima, danas izlazimo na ulicu i ponovo ćemo iskazati svoje nezadovoljstvo pred direkcijom firme“, navodi Lakićević i dodaje da zatvaranje svih objekata ovog preduzeća nije problem samo radnika već i čitave opštine.