Foto: Beta/lana Svila Dominić I Ap

Zoran Milanović na Dejvis kup meču

SPECIJALNI GOST: Hrvatski premijer dolazi u Kraljevo da gleda Novaka

Teniski savez Hrvatske obavestio kolege iz Beograda da bi tokom održavanja prestižnog takmičenja u Kraljevu među specijalnim gostima mogao biti i šef hrvatske vlade

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Hrvatski premijer Zoran Milanović mogao bi biti specijalan gost tokom predstojećeg Dejvis kupa, koji će se održati u Kraljevu sledećeg vikenda (od 6. do 8. marta), kada će se sastati teniske reprezentacije Srbije i Hrvatske! Prema informacijama Kurira iz nekoliko izvora, poseta šefa hrvatske vlade bila bi neformalna. - Teniski savez Hrvatske je imejlom obavestio svoje kolege iz Srbije da bi tokom održavanja Dejvis kupa važna zvanica mogao biti i šef hrvatske vlade. Činjenica je da je Dejvis kup dobra prilika da hrvatska vlada povuče marketinški potez i pošalje političku poruku da želi otopljavanje odnosa sa Srbijom - kaže izvor Kurira. Pojačano obezbeđenje U Hrvatskom teniskom savezu nisu želeli da komentarišu naša saznanja, pa su nas uputili na hrvatsku vladu. Tamo pak nisu mogli da potvrde, ali ni da demantuju naša saznanja. - U ovom trenutku ne raspolažemo tom informacijom - kratko je za Kurir rekao portparol hrvatske vlade Nikola Jelić. Menadžer Teniskog saveza Srbije Čeda Šoškić nešto je informisaniji od kolega iz susedstva. - Dobili smo informaciju da bi Milanović mogao doći na meč između Srbije i Hrvatske, ali niko nam nije potvrdio da će se on pojaviti u Kraljevu - kazao je Šoškić. U MUP nezvanično kažu da će, ukoliko do ove posete dođe, mere bezbednosti biti podignute na viši nivo, naročito u hali u kojoj će se održavati teniski turnir. Vrhunski tenis Kako je najavljeno, na turniru će učestvovati i svetski broj jedan Novak Đoković, pa bi hrvatski premijer imao priliku da uživa u najkvalitetnijem tenisu. Podsetimo, Milanović je u Beogradu poslednji put bio na „Igmanskoj inicijativi“ 2013. godine, a domaćin mu je bio tadašnji premijer Ivica Dačić. On je otkazao posetu Beogradu tokom održavanja Samita jugoistočne Evrope i Kine uz obrazloženje da ima unapred ugovorene obaveze. Ipak, Samit se održavao u jeku predizborne predsedničke kampanje i puštanja Šešelja na slobodu, pa je zbog takve odluke hrvatska štampa bila kritički nastrojena prema njemu, uz obrazloženje da je stranačke interese stavio iznad političkih. (S. M. - P. N.)

Svetska faca... Novak Đoković

Ako nađe vremena I PREMIJER SRBIJE MOŽDA U KRALJEVU Naši izvori u Vladi Srbije kažu da ih hrvatske kolege nisu zvanično obavestile o eventualnom dolasku Milanovića na Dejvis kup. U kabinetu premijera rečeno nam je da će Aleksandar Vučić odgledati uživo neki teniski meč - ako mu to dozvole obaveze, pa bi to mogao biti i neformalan susret dvojice državnika.