Foto: Reuters

u zatvoru postao vegetarijanac

RAZMAŽENI UBICA: Ogadilo mu se meso od kada je iskasapio cimera, zahteva samo organsko povrće!

Gerald M. (50) traži od vlasti bečkog zatvora da mu se pripremaju obroci samo od biološki zdravog povrća i žitarica bez pesticida, herbicida, veštačkih đubriva, antibiotika

Austrija
> 00:00h

BEČ - Gerald M, (52) koji je sekirom iskasapio svog cimera zahteva od zatvorskih službi bečkog istražnog zatvora u Jozefštatu (Josefstadt), da mu više ne serviraju meso, jer ne može očima da ga vidi.

Ovaj probirljivi ubica, porekomiz Nemačke, najednom se prosvetlio i postao vegetarijanac, i traži od zatvorske uprave, kao da se nalazi u hotelu sa pet zvezdica, da mu se pripremaju obroci samo od biološki zdravog, organskog povrća i žitarica koje nisu tretirane pesticidima, herbicidima, veštačkim đubrivima i antibioticima... U Austriji ovakvi prehrambeni proizvodi nose oznaku "Bio". Zatvorenik pokušava čak i da izdejstvuje potpunu zabranu mesa i mesnih prerađevina u zatvoru.

Gerald koji sada ne može da vidi meso, sekirom je u napadu besa, masakrirao svog sustanara, Miroslava (50), gastarbajtera iz Poljske. Još je užasnija činjenica da je posle ubistva skoro četiri meseca živeo pored leša žrtve u svom zapuštenom, neurednom i prljavom stanu u Majdlingu (Meidling), 12. bečkoj opštini. Ubistvo je otkriveno tek kada je jedan Geraldov poznanik prijavio zločin policiji. Gerald je na saslušanju odmah priznao da je ubio Miroslava.

U njegovom revolucionarnom nastojanju da se izbori za svoja prava i organsku i vegetarijansku hranu na trpezi, Geraldu pomaže Herbert Šlezak (Herbert Szlezak) iz bečkog udruženja "Ofanziva žrtava". Šlezak će u ovom slučaju zastupati Geralda kao žrtvu.

" Zahtevi Geralda su potpuno opravdani i u skladu sa njim samim, kaže Šlezak i tvrdi da će podržati Geraldov " prehrambeni protest", jer svaki čovek ima pravo na organsku ishranu.