Foto: Tanjug

Ministar objavio rezultate istrage

Stefanović: Za slobodnu prodaju 297 karata, Elektrosrbiji 300, načelniku 250, gradonačelniku 100

Karte za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske rasprodate su za 13 minuta

Tenis
> 15:02h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je istraga utvrdila da je od ukupno 3.228 kompleta karata za prvo kolo Dejvis kup u Kraljevu, za slobodnu prodaju planirano 297 kompleta karata.

Ministar je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je Teniski savez Srbije bio obavezan da 800 od ukupnog broja štampanih karata kompleta karata preda Međunarodnoj tenskoj federaciji i reprezentaciji Hrvatske.

"Prodaji je namenjeno 2.428 kompleta, 107 kompleta je prodato na blagajni, a 190 će biti pušteno na dan meča. Ostatak od 2.131 komplet dat je fizičkim i pravnim licima", kazao je Stefanović. Najviše kompleta - 300 dato je Elektro-Srbiji Kraljevo, načelniku Raškog okruga - 250 i gradonačelniku Kraljeva 100. Ministar je kazao da nema u ovom trenutku podake o tome ko je kupio, a kome su kompleti karata dodeljeni. "To će biti predmet daljeg rada tokom istrage i da li je u tom smislu prekršen zakon" , naveo je on.

Teniski savez Srbije ima 108, BMB Paribas 104, Reprezentacija Srbije 120, Međunarodna teniska federacija 52. Karte za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske rasprodate su za 13 minuta. Reprezentativac Novak Đoković je potom optužio organizatore za malverzaciju i rekao da "neko zbog toga mora da odgovara". Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igraće se od 6. do 8. marta u Kraljevu.