Foto: Dado Djilas

Nole oduševio hrvatske novinare

ĐOKOVIĆ: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske

Najbolji teniser sveta u intervjuu za komšijske medije ishvalio njihovu muziku, obalu, a posebno kulinarske specijalitete iz Dalmacije

Tenis
> 00:00h

Srpski teniser Novak Ðoković priznao je da je najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i da je njihova obala najlepša na svetu, napominjući da su roditelji njegove majke iz Vinkovaca. Najbolji srpski teniser ovo je pričao novinarima iz Zagreba, a povod je, naravno, bio predstojeći duel u Dejvis kupu (petak-nedelja, Kraljevo). Rodbina iz Vinkovaca - Uvek sam se osećao prijatno u Hrvatskoj, od prvog trenutka, sa tri ili četiri godine kad sam boravio u Dubrovniku. Bio sam i u Vinkovcima više puta da posetim roditelje moje majke. Pričamo manje-više isti jezik. Moram da se pohvalim da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i vi za mene imate najbolju obalu - izjavio je Novak Ðoković.

Nole poželeo dobrodošlicu Hrvatima... Nova dvorana u Kraljevu

Sjajni Pilić i Ivanišević Prvi reket sveta rekao je i da na prostorima bivše Jugoslavije ima dosta velikih sportista koji su ostvarili velike međunarodne uspehe. - Kad pričamo o Hrvatskoj, to su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Ima tu i fudbalera iz BiH, poput Edina Džeka, iz Srbije Vlade Divac i mnogi drugi. Košarkaši su verovatno ostvarili najveći međunarodni uspeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno, u tu grupu treba staviti i slovenačku skijašicu Tinu Maze. Ako je nešto dobro na prostoru bivše države, to je onda sport - kaže on. Novak Ðoković je istakao da izuzetno voli da sluša hrvatsku muziku i da ima nekoliko omiljenih muzičara. - To su Oliver Dragojević, Džiboni, Karan. Imate dosta kvalitetnih muzičara, prosto uživam u vašim melodijama - zaključio je Ðoković za Novu TV.

Uzbuđenje JEDVA ČEKAM DUELE U KRALJEVU Srpski teniser sa nestrpljenjem očekuje duel sa Hrvatskom u prvom kolu Dejvis kupa. - Uzbuđen sam, definitivno je poseban osećaj kad igrate za svoju zemlju, pogotovo kad igrate protiv Hrvatske. To je derbi regije i takvi dueli imaju poseban značaj. Igramo u Kraljevu, ovo mi je drugi put u karijeri da igram izvan Beograda, jedinstvena prilika. Biće manje publike, ali će biti prisnija atmosfera - istakao je Nole.

ISTRAGA Ministar Stefanović o ulaznicama za Dejvis kup Karte završile kod političara Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je istragom utvrđeno da je od ukupno 3.228 kompleta karata za prvo kolo Dejvis kup u Kraljevu za slobodnu prodaju planirano 297 kompleta. - Prodaji je namenjeno 2.428 kompleta, 107 kompleta je prodato na blagajni, a 190 će biti pušteno na dan meča. Ostatak od 2.131 kompleta dat je fizičkim i pravnim licima i pojedincima. Najviše kompleta - 300 dato je „Elektro-Srbiji Kraljevo“, načelniku Raškog okruga 250 i gradonačelniku Kraljeva 100 - kazao je Stefanović. Ministar je kazao da nema u ovom trenutku podatke o tome ko je kupio, a kome su kompleti karata dodeljeni. - To će biti predmet daljeg rada tokom istrage i da li je u tom smislu prekršen zakon - zaključio je Stefanović. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova, Teniski savez Srbije ima pravo na 108 kompleta karata, BMP Pariba 104, reprezentacija Srbije 120, a ITF 52.