Foto: Beta

Prekid rada

NESTALO STRUJE U RAFINERIJI PANČEVO: U toku spaljivanje derivata iz procesnih sistema!

Vremenske prilike pogoduju situaciji, tako da sagorevanja trenutno ne idu ka gradu. Prilikom izbijanja plamena lakše je povređen jedan radnik

Društvo
> 23:30h

Kako se nezvanično saznaje, pogoni pančevačke Rafinerije ispali su iz redovnog procesa rada danas oko 16 sati zbog nestanka struje.

Spaljivanje derivata iz procesnih sistema Trenutno se na rafinerijskim bakljama spaljuju derivati iz procesnih sistema, prenosi portal Pančevac online. Vremenske prilike pogoduju situaciji, tako da sagorevanja trenutno ne idu ka gradu. O čitavom slučaju upoznat je pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine.

NIS: Životna sredina nije ugrožena

Naftna industrija Srbije navodi da životna sredina nije ugrožena i da je posle nestanka električne energije snabdevanje struje stabilizovano. - Usled problema sa strujom, danas u 16.15 časova u Rafineriji nafte Pančevo došlo je do izbijanja plamena na 35-KW trafo-stanici. Zahvaljujući brzoj intervenciji NIS-a, plamen je ugašen. Snabdevanje strujom je normalizovano. Rad osnovnih postrojenja rafinerije je privremeno obustavljen, a stručne ekipe NIS-a rade na normalizovanju proizvodnog procesa. Prilikom izbijanja plamena lakše je povređen jedan radnik, koji je prevezen u bolnicu. Radnik se ne nalazi u životnoj opasnosti - navodi se u saopštenju NIS-a.