Foto: MUP

Tribina "Bezbednost građana"

Stefanović u Novom Beogradu: Policija će se nemilosrdno obračunati sa narkodilerima!

Lako je uhvatiti sitne ribe, one koji su dilovali po pola grama ili gram. Naš cilj je da uhvatimo njihove nalogodavce, da uhvatimo velike koji sve to spremaju i pripremaju, poručio ministar i podsetio da u Bloku 45 patroliraju jedinice Žandarmerije...

Beograd
> 22:40h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je večeras da u borbi protiv narkodilera neće biti pošteđenih i da će se policija nemilosrdno obračunati sa svima onima koji se bave preprodajom droge.

- Lako je uhvatiti sitne ribe, one koji su dilovali po pola grama ili gram. Oni dobiju male zatvorske kazne i posle toga se vrate na ulicu. Naš cilj je da uhvatimo njihove nalogodavce, da uhvatimo velike koji sve to spremaju i pripremaju - rekao je Stefanović na tribini "Bezbednost građana" koja je održana u opštini Novi Beograd.

Ministar je naveo da će policija biti intenzivna u ovom procesu, da će sve škole dobiti video nadzor, kao i da će biti pojačane patrole u okolini škola i vrtića.

Podsetivši da u beogradskom bloku 45 patroliraju jedinice Žandarmerije i da je nedavno otvoreno odeljenje u kome policijski službenici patroliraju 24 sata, Stefanović je najavio da će u tom bloku u junu, julu biti otvorena policijska ispostava.

- Prekršajni sud u mesnoj zajednici u bloku 45 biće iseljen u junu ili julu, od tog trenutka imaćemo celu policijsku ispostavu u bloku 45 - rekao je Stefanović ukazavši da će u njoj raditi policajci Policijske stanice Novi Beograd. Prema recima ministra Stefanovića ideja je da ti policajci budu bliže građanima, da brže reaguju i budu dostupni 24 sata.

Ministar je naveo da će jedan od prioriteta reforme policije biti upravo vraćanje policije u zajednicu - "policija koja će biti obaveštajno vođena, prisutna na ulicama, ne opterećujuća za građane, kojoj ćete moći da verujete i koja će to poverenje zaslužiti" .

Stefanović je dodao da će policija jednakim intezitetom raditi kako na rasvetljavanju teških krivičnih dela, tako i dela sitnog kriminala, svesna toga da za običnog građanina razbojništvo, krađa automobila, opreme predstavlja najveći kriminal koji može da mu se desi.

Govoreći o korupciji u policiji, Stefanović je ukazao da je ogroman broj policajaca požrtvovan, odgovoran i profesionalan, ali da ima i onih koji su korumpirani.

- Počeli smo da čistimo kukolj u našim redovima i sa takvima ćemo se sami obračunati - poručio je Stefanović. Gradski menadžer Goran Vesić ukazao je da će grad nastaviti akciju postavljanja zaštitnih ograda duž autoputa.

- Putevi Srbije raspisali su javne nabavke u delu auto puta na Bežanijskoj kosi, a sledeće godine biće raspisana nabavka i za potez od Tošinog bunara do Sava centra - precizirao je Vesić. On je ukazao da grad intenzivno radi na rešavanju kompleksa Starog sajmišta, koje će postati memorijalni centar i dodao da će tokom iduće godine biti raspisan međunarodni konkurs za arhitektonsko rešenje.