Foto: Printskrin, Blick.ch

Švajcarska na nogama

BALKANSKI OBRAČUN U CIRIHU: Albanac ubio crnogorskog MMA borca!

Jeton Gjinaj sa Kosovase sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Borisa Račića

Ostali sportovi
> 19:00h

Švajcarska policija traga za Jetonom Gjinajem (30) sa Kosova, zbog sumnje da je ubio crnogorskog državljanina Borisa Račića (35).

Istraga je, prema pisanju medija u Švajcarskoj usmerena i na Gjinajevog brata, čije ime nije saopšteno. Račić je ubijen u nedelju u Cirihu. Policija je nedugo nakon ubistva uhapsila tri muškarca za koje sumnjaju da su povezani sa likvidacijom.

Račić i Gjinaj, navodno su dogovorili susret kako bi rešili sukob od ranije. Obojica su se sa prijateljima pojavili na dogovorenom mestu i u početku su normalno razgovarali.

“Odjednom je Jeton izvadio pištolj i zapucao. Boris je pao 100 metara dalje. Tri muškarca ostala su sa njim da mu pomognu, a Jeton i njegovi drugovi su pobegli”.

Portal Blick prenosi da je Gjinaj par dana pre ubistva na Fejsbuku pretio smrću Račiću. Tada mu je, uz psovke, napisao da će mu napraviti pakao i da će njegovo “lice biti poslednje što će videti u životu”. Ginaj, koji je takođe bio MMA borac, sa još dve osobe noževima je napao Račića pre dva meseca, ali je ovaj uspeo da se odbrani.

Švajcarski mediji povezuju Gjinaja i sa pucnjavom koja se dogodila 7. oktobra 2014. godine, ali to mu nije zvanično stavljeno na teret. Račić je bio profesionalni MMA borac, a radio je više godina kao obezbeđenje u ciriškom klubu "Maskota".

Švajcarski mediji tvrde da je bio član jedne tamošnje bande. Isti portal objavio je i da je Gjinaj osuđivan zbog pljačke, brutalnog prebijanja i drugih krivičnih dela.

Kurir sport / Srbija Danas Објава од Jeton Gjinaj.