Foto: Sladja Stojanovic

Postigao sporazum

VOZIO PIJAN: Za smrt Milane osuđen na 3 godine zatvora!

Na ročištu povodom sporazuma o priznanju krivičnog dela, a posle dugih pregovora sa tužilaštvom usaglasili smo se da se mom branjeniku izrekne kaznua zatvora u trajanju od 3 godine, naveo je advokat Darka Lazora

Crna Hronika
> 23:38h

NOVI SAD - Darko Lazor (29) iz Ðurđeva, koji je vozeći pijan izazvao udes u kojem je poginula njegova saputnica Milana Zlokolica (25) iz Žablja, a teško povređen kolega Jovgen Čapko (43) iz Ðurđeva, postigao je danas s tužilaštvom sporazumni dogovor kojim mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od samo 3 godine.

-Na ročištu povodom sporazuma o priznanju krivičnog dela, a posle dugih pregovora sa tužilaštvom usaglasili smo se da se mom branjeniku izrekne kaznua zatvora u trajanju od 3 godine. Mišljenja sam da je ovo adekvatna kazna, i da se njome u potpunosti postiže svrha kažnjavanja. Na ovu odluku ni odbrana a ni tužilaštvo nemaju pravo žalbe te se samim tim i donešena presuda smatra pravnosnaznom – kaže Lazorov advokat Gvozden Grgur.

Podsetimo, Lazor je u julu prošle godine u Žablju izleteo „opel astrom“ i zakucao se u kapiju kuće u kojoj je u tom momentu bila porodica. Milana Zlokolica, koja je sedela pozadi, tokom tumbanja je ispala iz kola, letela je tridesetak metara, zakačila telefonski kabl i pala na komšijsku kapiju.

Nastradala.. Milana Zlokolica

U udesu je teško povređen Jovgen Čapko (43) iz Ðurđeva, koji je takođe bio u kolima.Inače, Lazor je te kobne noći vozio sa 2,17 promila alkoholau krvi i kretao se brzinom od 93 kilometra na čas, a dozvoljeno je 50.

Takođe, u optužnici je navedeno je da je u kratkom roku pet puta prekršajno osuđivan. Inače, za ovo krivično delo u kojem je nastradala Milica, po zakonu predviđena je kaznu od dve do 12 godina, a Lazor će odležati samo tri godine.

Povređen Jovgen Čapko

Adovkat je rekao da je njegov klijent pušten na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne.