Kragujevčanka Aleksandra Radović besna na lekare

ŠOKIRANA MAJKA: RFZO mi slao sina od 16 meseci samog na pregled autobusom

Dobili smo uput lekara, kao i odobrenje zdravstvene komisije filijale Fonda u Kragujevcu, ali nebulozno, kaže za Kurir Aleksandra

Srbija
> 20:38h

KRAGUJEVAC - Aleksandra Radović juče je uzburkala javnost kada je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila status da je Republički fond zdravstvenog osiguranja odobrio da njen šesnaestomesečni sin ode u Beograd na neophodan zdravstveni pregled - autobusom, bez pratioca?! - Mom Strahinji mora da se uradi analiza krvi u Beogradu, koja ne može da se obavi u Kragujevcu. Dobili smo uput lekara, kao i odobrenje zdravstvene komisije filijale Fonda u Kragujevcu, ali nebulozno! - kaže za Kurir Aleksandra. Apsurd Ona dodaje da je u odeljku rešenja sa upitom „pratilac u putu“ napisano da - nije potreban: - Kao vrsta prevoza naveden je - autobus?! To je apsurdno! Nijedan roditelj ne bi pustio ni dete od 15 godina da samo ide autobusom za Beograd kod lekara, a kamoli dete od šesnaest meseci. Morala sam to da podelim sa prijateljima na Fejsbuku. Negiraju krivicu Ipak, u filijali Fonda za zdravstveno osiguranje u Kragujevcu negiraju da su dečaka poslali u Beograd bez pratioca. - Odobreno je slanje uzorka krvi na analizu dečaka zbog sumnje na celijakiju, u Institut za transfuziju krvi, a ne deteta - navodi RFZO. (B. V.)

RFZO PRATILAC ZA SVE MALOLETNIKE Prema pravilniku RFZO, prvostepena lekarska komisija svim licima mlađim od 18 godina odobrava pratioca kada ostvaruju prava na pružene usluge iz oblasti zdravstvenog osiguranja van matične filijale, navode u ovoj ustanovi.