Foto: Marina Lopičić

Pokrenut postupak

NASTAVNIK NA DISCIPLINSKOM: Udario šamar đaku?

Prokić, nastavnik u OŠ "Desanka Maksimović" navodno je uz psovke, pre osam dana udario učenika petog razreda, jer je ušao u prostoriju u koju nije imao pravo. Rukovodstvo škole je o tome ćutalo dok se nisu pobunili ostali prosvetni radnici

Srbija
> 13:08h

GORNJI MILANOVAC - Protiv nastavnika Radmila Prokića iz osnovne škole u Gornjem Milanovcu pokrenut je disciplinski postupak zbog toga što je navodno, udario šamar učeniku.

Prokić, nastavnik u osnovnoj školi "Desanka Maksimović" je uz psovke, pre osam dana udario učenika petog razreda, jer je ušao u prostoriju u koju nije imao pravo, saopšteno je školske uprave u Čačku koja je pokrenula disciplinski postupak. Rukovodstvo škole je o tome ćutalo dok se nisu pobunili ostali prosvetni radnici i obavestili novinare.

Vršilac dužnosti direktora škole Darko Vranić je posle šest dana izjavio da o tome ne zna ništa, jer nema dovoljno podataka, iako ga je razredni starešina Emina Đurić zvanično istog dana obavestila o događaju. Ona je o tome obavestila i pedagoško-psihološku službu.

Na tu informaciju je reagovala Školska uprava u Čačku i zatražila izveštaj o tom događaju, a u petak je izdato saopštenje koji je potpisala Slađana Mijatović, ovlašćeni radnik. Navedeno je da su preduzete sve mere u skladu sa zakonom i da je održan sastanak Tima za zaštitu dece od nasilja. Profesor Prokić je donedavno bio direktor škole "Desanka Maksimović".