Foto: Printskrin Tviter

Smešteni u prostorijama doma

IZLILA SE DUMAČA: Evakuisano 30 osoba u Gornjoj Vranjskoj kod Šapca

"U toku je njihovo dalje zbrinjavanje i pravimo plan za vikend, istakli su na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije u Šapcu

Srbija
> 00:00h

ŠABAC - U Gornjoj Vranjskoj kod Šapca zbog manjeg izlivanja reke Dumače tokom noći evakuisano je 30 osoba, od kojih 23 odrasle i sedmoro dece i u toku je njihovo zbrinjavanje, rečeno je na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije u Šapcu. Oni su trenutno u prostorijama doma, a kako je naveo direktor Centra za socijalni rad Milan Vasić, obezbeđeni su dušeci, ćebad, voda i hrana, objavljeno je na sajtu opštine.

"U toku je njihovo dalje zbrinjavanje i pravimo plan za vikend", dodao je Vasić.Inače, nivo Cerskog obodnog kanala je u opadanju, prati se nivo reke Dobrave koja može biti pretnja, crpne stanice rade punim kapacitetom, a vodostaj Save kod Šapca je 425 centimetara, rečeno je na sednci Štaba.

Prema rečima rukovodioca grupe Odeljenja komunalne policije Aleksandra Mićića, stanje u gradu je redovno, a sve gradske službe angažovane su u svojim sektorima.

"Imali smo nekoliko prijava u Majuru, Mišaru i Jevremovcu. Bili smo na terenu, stanje nije alarmantno, ali ćemo intervenisati zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade i pomoći građanima tamo gde se kanalizacija izlila i ima vode u dvorištima, da je sa pumpama izvučemo", rekao je Mićić.

Centar za prijem informacija u Gradskoj upravi dostupan je za pozive građana 24 sata dnevno, dok su dežurstva gradskih poverenika i šefova mesnih kancelarija organizovana u dve smene.