Foto: AP

Nemca briga šta Srbi žele

BEKER IMA SVOJU RAČUNICU: Ne sviđa mi se što Novak igra za Srbiju u Dejvis kupu

Treneru najboljeg svetskog tenisera nije drago što njegov učenik igra za reprezentaciju Srbije, jer nema dovoljno vremena da se odmori

Tenis
> 10:58h

Trener najboljeg tenisera sveta Boris Beker izrazio je nezadovoljstvo igranjem Novaka Đokovića u Dejvis kupu.

Đoković je u petak i subotu igrao za reprezentaciju Srbije protiv Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe i doneo joj dva poena, savladavši u singlu Mate Delića i, u paru sa Nenadom Zimonjićem, hrvatski dubl Franko Škugor - Marin Draganja. Pre odlaska iz Kraljeva, gde su mečevi igrani, prvi reket sveta je najavio pohod na "salataru".

U Srbiji su, naravno, svi pozdravili odlučnost Novaka Đokovića da ponovo, kao i 2010. godine, trofej namenjen pobedniku Dejvis kupa dođe u našu zemlju.

Međutim, to se nije dopalo Borisu Bekeru.

"Srbija želi da osvoji trofej ove sezone i za to im je očigledno neophodan Đoković, a meni se ne sviđa što on igra u Dejvis kupu", počeo je priču nekadašnji nemački teniski as, a onda objasnio:

"Sistem takmičenja je zastareo i zato sve više vrhunskih igrača odustaje od njega. Teško je oporaviti se posle mečeva u Dejvis kupu, naročito ako igrate sva tri dana. Moramo pronaći način kako da ovo takmičenje ne izgubil vrednost".